Vrsar nadmašio očekivanja, u nedjelju prema Švedskoj

Jedan od većih pripremnih kampova za Olimpijske igre odrađen je u - Vrsaru.

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija (Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Filip Zeljko, Frane Kojić i Ivor Ban) protekli tjedan boravila je u tom istarskom mjestu, a uz njih su bili i reprezentativci Švedske (Moregard, Kallberg i Karlsson), Slovenije (Jorgić, Kožul i Hribar), Poljske (Redzimski, Kulczycki i Kubik), Belgije (Rassenfosse i Allegro) te Austrije (Habesohn).

Respektabilan imena europskog stolnog tenisa, nismo sigurni da se na jednom mjestu okupio veći broj ovako jakih igrača u pripremama za Pariz. Također, tu su bili i njihovi treneri, a dobar dio njih je ostavio trag dok su bili igrači poput Jörgena Perssona (Švedska) ili Chen Weixinga (Austrija). Tu su još bili Andreja Ojsteršek Urh I Jože Urh (Slovenija), Martin Bratanov (Belgija), Tomasz Redzimski (Poljska) i hrvatski izbornik Neven Karković te Matej Mamut, koji je pomagao u radu našoj reprezentaciji.

- Što se nas tiče ostvarili smo u tom periodu maksimum, sve što smo zamislili to smo i ostvarili. Svaki trening je bio drugačiji, dinamičan, s različitim kvalitetnim suparnicima. Igrali smo i mečeve gdje su svi naši više-manje igrali jako dobro. Također, treneri kolege su bili zadovoljni s treninzima i uvjetima. Sparing je sigurno bio odličan jer se radi o velikom broju jako dobrih igrača, a želja je da u budućnosti opet ponovimo ovako nešto u Hrvatskoj ili u nekoj drugoj zemlji. Bila je ovo iznimna grupa za trening i teško je ne profitirati - istaknuo je hrvatski izbornik Neven Karković te dodao:

- HSTS je već ranije prepoznao Vrsar kao destinaciju koja ima sve potrebno, odličan smještaj i dvorana, blizina svega, gostoljubivost itd.. Sigurno da će biti među prvim odabirima za buduće akcije. Također, treba spomenuti i Miodraga Banjca, koji nam je cijelo vrijeme bio na usluzi i uz njegovu pomoć smo riješili sve neočekivane situacije.

Dan-dva odmora i hrvatski stolnotenisači nastavili su s treninzima u Medarskoj, a u nedjelju će prema sjevernijim krajevima. Naime, reprezentacija Švedske je pozvala Hrvatsku na pripreme, a Moregardu, Kallbergu i Karlssonu pridružit će se i Falck, kao i Austrijanac Habesohn. Hrvati će u Švedskoj biti do 19. srpnja, nakon toga se vraćaju u Zagreb, gdje će odraditi nekoliko treninga i pravac - Pariz.