Vijesti

Problema na svakom koraku

zlatko_pospisZlatko Pospiš je predsjednik HSTS-a nešto više od trideset dana. U Dugom Selu, za vrijeme trajanja 34. Memorijala Đuro Dubenik smo porazgovarali s gospodinom Pospišem o njegovom viđenju prvih mjesec dana na čelu HSTS-a.

Zvonimir Korenić i Neven Karković predavači na seminaru u Ljubljani

buckoZvonimir Korenić i Neven Karković, dva naša vrhunska stručnjaka su u Ljubljani, na Fakultetu za fizičku kulturu održali predavanje slovenskim trenerima koji pohađuju tečaj za stolnoteniske trenere. Uz naše trenere predavači su bili Ištvan Korpa i Jože Urh. Zvonimir Korenić, trener naše muške seniorske reprezentacije održao je predavanje s temom "Programiranje i provedba pripremnog ciklusa bazičnih priprema", dok je Neven Karković držao predavanje s temom "Trening many ballsa".

Stolnoteniski mravinjak u Dugom Selu

banek_mario_2U Dugom Selu održan je 34. Memorijal Đuro Dubenik na kojem je nastupilo preko 470 natjecatelja. Igralo se u osam kategorija na dvadeset stolova, a osim predstavnika iz Hrvatske nastupili su i mladi igrači iz Bosne i Hercegovine. Po običaju, najbrojnije konkurencije su bile one gdje su nastupili mlađi kadeti i kadeti, a najkvalitetnija konkurencija je bila kod juniorki gdje su nastupile i četiri seniorske reprezentativke Hrvatske.

Briljantni Andrej Gaćina

gacina_andrejNaš mladi reprezentativac, Andrej Gaćina, ostvario je briljantan rezultat na ITTF Pro Touru koji se održava u Dubai, plasmanom u osminu završnice, gdje će mu protivnik biti jedan od najboljih igrača svih vremena, Kinez Wang Liqin. Gaćina je u prvom kolu glavnog turnira prekinuo dvije tradicije. Prva je serija poraza u prvom kolu glavnog turnira rezultatom 3:4, te drugu, niz poraza od austrijskog Kineza Chen Weixinga.

Oduševljeni viđenim

reprez450Uz inzistiranje Darka Potkrajšeka, predsjednika Stolnoteniskog kluba „Vukovje“ iz Daruvara, Renato Čengić, predsjednik stručne komisije Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Ivan Juzbašić, hrvatski seniorski stolnoteniski reprezentativac i Jasna Siketić, tajnica Hrvatske olimpijske akademije, posjetili su Daruvarske toplice gdje su se upoznali sa sadržajima i mogućnostima za održavanje priprema za sportaše, ekipe i reprezentaciju, kao i s mogućnostima održavanja stručnih seminara.

Ivan Garić i Lea Rakovac pobjednici kadetskih pozivnih turnira

garic_jurkovic_arbanasU Zagrebu i Puli su održani pozivni turniri za kadete, odnosno kadetkinje. U Zagrebu je igran pozivni turnir kadeta, a neigranje Tomaislava Pucara, Filipa Zeljka i Nikole Horvata najbolje je iskoristio igrač Obrtničke škole - Brod, ljevoruki Ivan Garić. Učenik Predraga Latinovića je ostvario omjer poraza i pobjeda 10:1, te je njegovo osvajanje turnira još jedan pokazatelj sjajnog rada s mlađim kategorijama u Slavonskom Brodu.

Andrej Gaćina u glavnom turniru u Dubaiu

novosti_v_162Andrej Gaćina se plasirao u glavni turnir na ITTF Pro Touru koji se održava u Dubaiu (UAE). Gaćina je uvjerljivo svladao oba protivnika. U prvom kolu Gaćina je bio bolji od domaćeg igrača Ahmada 4:0, da bi u odlučujućem susretu za ulazak u glavni turnir pobijedio Japanca Uedu 4:1. Gaćina u prvom kolu glavnog turnira igra protiv austrijskog lovca Chen Weixinga.

Održan seminar za trenere u Osijeku

osijek_seminarSeminar je bio organiziran u novoj osječkoj dvorani u Gradskom vrtu 12.02. s početkom  u 10.00. Na seminaru je bilo prisutno petnaest trenera iz stolnoteniskih  klubova: Donji Miholjac,Darda,Vodovod- Osijek,Omladinac-Brođanci,Beli Manastir,Dora-Našice,Valpovo,Dragovoljac –Sveti Rok –Osijek,Dračice –Đakovo,Belišće,Olimpija-Osijek.

Andrej Gaćina u poluzavršnici parova

gacina_freitas1Andrej Gaćina, naš mladi reprezentativac, izborio je plasman u poluzavršnicu ITTF Pro Toura u katarskoj Dohi. Gaćina je u paru s Portugalcem Marcosom Freitasom izborio poluzavršnicu turnira, gdje su nakon velike borbe izgubili od Kineza Ma Lina i Zhang Jikea 2:4 u setovima. U prvom setu Gaćina i Freitas su propustili vodstvo od 7:2, da bi u "fiksu" drugog seta bili mirnije ruke te su izjednačili omjer na 1:1 u setovima.

Svi naši predstavnici u glavnom turniru

tami_mladostNa ITTF Pro Touru koji se održava u Dohi, u kvalifikacijskim borbama nastupili su Tamara Boroš, Andrej Gaćina i Roko Tošić , dok je Zoran Primorac direktno u glavnom ždrijebu.

Tamara Boroš je pobijedila "Austrijanku" Li Qianbing 4:1, dok je protiv Jordanke Al-Najjaar uvjerljivo slavila 4:0. Protivnica Tamare Boroš u prvom kolu glavnog turnira biti će Tajpežanka Huang Yi-Hua.

Boris Baniček trener reprezentacije Bahraina

boris_banicekBoris Baniček, u posljednje dvije godine profesionalni trener u HSTS-u, prvo kao trener ženske reprezentacije, a posljednjih godinu dana trener mlađih uzrasnih kategorija, od 01. 02. je trener muške reprezentacije Bahraina. Prije nego što je postao trener u HSTS-u, bio je vrlo uspješan trener u STK Industrogradnja, a na Olimpjiskim Igrama u Pekingu je bio trener muške reprezentacije koja je tamo zabilježila sjajne rezultate.

Intervju sa Dubravkom Škorićem

skoric_dubravkoProšli tjedan je u Zagrebu boravio naš najtrofejniji klubski trener Dubravko Škorić, koji je 7  puta osvajao Ligu prvaka s belgijskim klubom Villete Charleroi. Povod za razgovor uz kavu je uvijek vječna tema, naš hrvatski pingić.