Vijesti

Tošić, Tian i Molnar izborili glavni turnir

cocoNa drugom turniru GAC World Tour serije, glavni turnir od naših predstavnika izborili su Roko Tošić kod muškaraca, dok je u konkurenciji žena to pošlo za rukom Tian Yuan i Cornelii Molnar. Tošić je u svojoj kvalifikacijskoj skupini pobijedio Pawela Fertikowskog 4:1 iz Poljske i Slovenca Gregora Komca 4:0. U dodatnim kvalifikacijama Tošić je nadvisio Engleza Andrewa Baggaleya rezultatom 4:1.

Rakovac osvojila brončanu medalju

lea_rakovacLea Rakovac je na World Cadet Challengeu osvojila brončanu medalju u igri parova. Rakovac je u paru s Nicole Trosman prošla prva dva kola pobijedivši Saad i Kesacci iz Afrike, te Lai Van i Mii iz Oceanije 3:0 u setovima. U poluzavršnici bolje od Rakovac i Trosman bile su Liu i Doo iz Azije 3:0 u setovima.

Vikend trening kamp u Osijeku

osijek_treningkampPredsjednik Stručne komisije Hrvatskog stolnoteniskog saveza profesor Renato Čengić u Osijeku je  21. i 22. siječnja održao stolnoteniski regionalni „Vikend kamp za djecu“. Pokrovitelji ovog „Vikend kampa za djecu“ i Stručnog seminara za stolnoteniske trenere bili su Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski stolnoteniski savez, organizator Stolnoteniski savez Osječko-baranjske županije, a domaćin STK „Vodovod-Osijek“ u dvorani „ Gradski vrt“.

Lea Rakovac izborila plasman među 16

lea2Lea Rakovac izborila je plasman među 16 najboljih igračica na World Cadet Challengeu u Portoriku. Rakovac je svoju kvalifikacijsku skupinu prošla neokrznuta, s tri sigurne pobjede 3:0 u setovima. Rakovac je redom pobijedila Khaled (EGY), Lorenzotti (URU) i Diaz (PUR). Danas u poslijepodnevnim satima, po našem vremenu, Rakovac igra protiv Portorikanke Melanie Diaz.

Senzacionalni Tomislav Zubčić

zubcic_2Dvadesetšestogodišnji Tomislav Zubčić bio je senzacija prvog turnira sezone iz World Tour serije. Zubčić je izborio plasman u osminu završnice gdje je poražen od prvog igrača svijeta Ma Longa 1:4 u setovima. Zubčić je na putu do susreta s Ma Longom, u prvom kolu pobijedio 26. igrača sa svjetske rangliste Singapurca Li Hua 4:2 u setovima. U vrlo izjednačenom susretu, u susretu gdje je čak pet setova rješavano u samoj završnici, Zubčić je s više ideje rješavao završnice setova, te je na kraju zasluženo slavio.

Zubčić, Boroš i Molnar uspješno kroz kvalifikacije

zubcicU Budimpešti je jučer započeo prvi ovogodišnji turnir iz ITTF World Tour serije. Od ove sezone stolnoteniski Tour ima glavnog sponzora, GAC grupu, koja sponzorira turnire s 2,5 milijuna dolara. Već prvi ovogodšnji turnir je privukao ponajbolje svjetske igrače, tako da u muškoj konkurenciji na turniru nastupaju prva tri igrača sa svjetske rangliste (Ma Long, Zang Jike i Wang Hao), dok kod žena nastupaju prve četiri igračice sa aktualne svjetske rangliste predvođene sa Ding Ning.

Dalenergosetproekt očekivano slavio u Zagrebu

vika_pavlovichU prvom susretu četvrtzavršnice ETTU Cupa favorizirana ekipa Dalenergosetproekta iz ruskog Vladivostoka očekivano je slavila u Zagrebu protiv HASTK Mladost Iskona rezultatom 3:0. Ruska ekipa je nastupila s tri igračice među prvih 70 na aktualnoj svjetskoj ranglisti, tako da njihova pobjeda nije nikakvo iznenađenje.

Ivana Tubikanec dvostruka pobjednica

tubi_1309102Na 2. turniru Trofeja Reno Vinek nastupilo je 334 natjecatelja iz 64 hrvatska kluba. Igralo se na dvanaest stolova u Dvorani 3 Doma Sportova u osam konkurencija. Najuspješnija natjecateljica je bila Ivana Tubikanec iz zagrebačkog Dr.Časla, koja je slavila u dvije konkurencije. U subotu je prvo mjesto osvojila u konkurenciji juniorki, dok je isti uspjeh ponovila dan kasnije u konkurenciji seniorki. U oba finalna susreta bila je bolja od "vječite rivalke" Mateje Jeger, članice zagrebačkog HASTK Mladost Iskona.

Lea Rakovac u dresu reprezentacije Europe

lea_parizLea Rakovac će od 14.-22.01. nastupiti na World Cadet Challengeu koji se održava u San Juanu (Portoriko) u dresu reprezentacije Europe. Uz Leu Rakovac za Europu nastupaju Ruskinja Daria Chernova, Izraelka Nicole Trosman, te Čehinja Kristyna Stefcova. Prva tri dana odvijaju se borbe u ekipnoj konkurenciji, dok se posljednja četiri dana igra turnir u pojedinačnoj konkurenciji.

Mladost dočekuje Dalenergosetproekt iz Vladivostoka

tami_mladostŽdrijeb najboljih osam ekipa ETTU Cup-a Mladostašicama je, za protivnice u četvrtfinalu, donio izuzetno jaku rusku ekipu Dalenergosetproekt iz Vladivostoka. Ruskinje su na papiru favorit, jer za ekipu iz Vladivostoka nastupaju ponajbolje igračice iz bivših sovjetskih republika, tako da bi se slobodno moglo reći da Mladostašice igraju protiv reprezentacije bivšeg SSSR-a.

Završene pripreme mlađih uzrasnih selekcija

pripreme2Prvog tjedna u novoj 2012. godini pod vodstvom Nevena Karkovića i Nevena Cegnara održane su pripreme muških i ženskih kadetskih i juniorskih selekcija. Na pripremama su sudjelovali igrači i igračice sa šireg reprezentativnog popisa. U konkurenciji juniora i juniorki pozvani su : Fučec Luka, Filip Zeljko, Tomislav Pucar,  Franjo Josip Marelja, Matej Jelić, Ivan Jardas, Nikola Horvat, Mateja Jeger, Ivana Tubikanec, Lea Rakovac, Lorena Orlić, Ana Švarc, Ida Jazbec i Paula Markati. U kategoriji do 15 godina pozvani su : Matej Murat, Martin Petrović, Luka Šarčević, Matija Hrelec, Josip Mustapić, Dorina Srebrnjak, Ema Toplek, Dunja Tomić, Petra Petrinšak te Matea Ombla.

Novi obrazac za prijave za natjecanja u nadležnosti HSTS-a

hsts_prijavaHSTS od 01.01.2012. godine uvodi novi sustav prijave za turnire u nadležnosti HSTS-a. Novi sustav prijava uvodi se iz nekoliko razloga. Prvi je da se konačno uvede jedinstveni sustav prijava koji će biti vrlo sličan onome koji se planira uvesti u narednom razdoblju - online prijavama. Sljedeći razlog uvođenja ovog sustava prijava je kompatibilnost između obrasca same prijave sa softwareom kojim se obrađuju sva pojedinačna natjecanja u HSTS-u.