Vijesti

Juniorke i kadeti neokrznuti prvog dana

lea_rakovacPrvog dana 54. europskog prvenstva za kadete i juniore za stol su izašle sve četiri naše selekcije. S obzirom na rezultate na prošlom EP, juniori i kadetkinje igraju u prvoj jakosnoj skupini, dok juniorke i kadeti na natjecanje kreću iz druge jakosne skupine, te su te dvije naše selekcije imale stopostotan učinak  pobijedivši u svim svojim odigranim susretima. Kadetkinje su imale polovičan učinak dok su juniori izgubili u jedinom odigranom susretu. Kadetkinje su pobijedile Srbiju 3:1, dok su u suretu s domaćinom, reprezentacijom Rusije, poražene 2:3.

Kazanska razglednica

kazanKazan, grad tisućljetne tradicije, glavni grad ruske repubilke Tatarstana, grad s preko milijun stanovnika na lijevoj obali rijeke Volge, koji se nalazi otprilike 800 kilometara istočno od Moskve, je poprište 54. prvenstva Europe za kadete i juniore. Čelnici ETTU-a su uvjeravali sve članice europske stolnoteniske federacije da će ovo prvenstvo biti najbolje organizirano prvenstvo do sada, a glavni argumenti su bili da će ovo prvenstvo biti generalna proba za ljetnu Univerzijadu 2013. godine, te vrlo brzo rastuća privreda te ruske repubilke koja posljednjih godina doživljava procvat zahvaljujući eksploataciji nafte i plina. Dakle, priča o dalekom Tatarstanu je bila idilična, a stvarnost......

Muški na Balaton, žene u Kanjižu

cipin_atrPripreme sve četiri naše selekcije za nastup na EP u Kazanu (RUS), koje se održava od 16.-25.07., polako ulaze u završnu fazu, gdje dolazi do završnog "glancanja" forme. Proteklih četrnaest dana sve četiri selekcije su se pripremale u Zagrebu, juniori i kadeti pod budnim okom Nevena Karkovića u Dvorani III Doma Sportova, dok su kadetkinje i juniorke trenirale u dvorani OŠ Kreativni razvoj, te dvorani Mladost Iskona na Savi pod vodstvom Ivana Vidolina i Alena Ivančina.

Bahrain na treningu u Hrvatskoj

bahrainNaš poznati trener Boris Baniček je doveo svoju reprezentaciju Bahraina na pripreme u Hrvatsku, prije za njih vrlo važnog natjecanja, Prvenstva zemalja Perzijskog zaljeva. Baniček je u Hrvatsku doveo čak šesnaest igrača, po četiri igrača u svakoj starosnoj kategoriji. Juniori i seniori treniraju u Zagrebu kao sparing partneri naše juniorske i kadetske reprezentacije koja se priprema za PE u Kazanu, dok su kadeti i mlađi kadeti u Varaždinu gdje treniraju sa najperspektivnijim mladim igračima iz Varaždinske i Međimurske županije.

Cilj je svrgnuti Niederostereich

martincaslPovodom dolaska olimpijskog pobjednika iz Atene Ryue Seung Mina u Dr.Časl te prvog nastupa kluba u Ligi prvaka i Srednjeeuropskoj ligi porazgovarali smo sa alfom i omegom kluba, dr.sci. Martin Tino Časlom.

Dr.Časl i Mladost Iskon saznali protivnike u Ligi prvaka

logoEttuU četvrtak su u Beču izvučene skupine Lige prvaka, a u ždrijebu su se našla i dva naša predstavnika, ekipa Dr.Časl u Ligi prvaka, te HASTK Mladost Iskon u Ligi prvakinja. STK Dr. Časl je  izvučen u skupinu s francuskim Chatresom ASTT, belgijskim Villette Charleroiom i njemačkim Saarbruckenom. Izuzetno atraktivna i zanimljiva skupina u kojoj ekipa Dr. Časla nije bez izgleda za plasman na prva dva mjesta koja vode u četvrtzavršnicu Lige prvaka.

 

Redovna Skupština HSTS-a 18.lipnja

novosti250410Izvršni odbor HSTS-a na 4. sjednici održanoj 2.06.2011. donio je odluku da će se Redovna godišnja Skupština HSTS-a održati 18. lipnja 2011. godine u hotelu Four Points Panorama u dvorani Zagreb s početkom u 10:30 sati. Nakon skupštine održat će se zborovi prvoligaša i drugoligaša. Prema rasporedu u 12:00 održati će se Zbor 2. hrvatske lige, dok će po završetku zbora drugoligaša bit održan Zbor 1. hrvatske lige.

Dr.Časl i Mladost Iskon dvokorakom do naslova

caslSpuštena je zavjesa na ovogodišnje doigravanje za prvaka Hrvatske, a naslove su, prema očekivanju, osvojili zagrebački klubovi, Dr.Časl kod muških, te HASTK Mladost Iskon kod žena. Dr. Časl je u Zadru svladao zadarski Donat 4:2, dok je HASTK Mladost Iskon slavio u Duga Resi 4:0 protiv domaćeg Aquaestila.

I Mladost Iskon i Dr. Časl opravdali ulogu favorita

tami_mladostJučer su odigrani susreti završnice doigravanja u obje konkurencije, u kojima su slavili favotiri. 

Na Savi, Mladost je po treći put ove sezone, vrlo uvjerljivo slavila protiv dugoreškog Aquaestila, dok je Dr.Časl bez većih problema svladao zadarski Donat.

Na Savi meč između Mladosti i Aquaestila otvorile su Zhou Yue i Mitsuki Yoshida, u kojem je Zhou slavila 3:0.

HASTK Mladost Iskon i Dr.Časl kreću u obranu naslova

tan_ruiwu_caslSutra u poslijepodnevnim satima, HASTK Mladost Iskon i STK Dr.Časl kreću u obranu naslova prvaka Hrvatske. U dvorani OŠ Kreativni razvoj, sutra u 15:00 sati, ekipa Dr.Časla je veliki favorit u susretu sa zadarskim Donatom. Tan Ruiwu, Zeng Jia i Ronald Ređep su na papiru značajno jača imena od Jakova Krivića, Tomislava Kolareka i Tomislava Zubčića.

Ryu Seung Min potpisao za Dr.Časla

ryuseungminSenzacija je stigla iz Dedića 102, sjedišta STK Dr.Časl. Olimpijski pobjednik iz Atene, Južnokoreanac Ryu Seung Min je potpisao dvogodišnju vjernost Dr.Časlu, što je zasigurno najveći prelazak  nekog inozemnog igrača u hrvatski klub u povijesti hrvatskog stolnog tenisa. Ovim potpisom, ekipa Dr.Časla najavljuje da će biti vrlo ozbiljan čimbenik Lige prvaka sljedeće sezone, jer ekipa koja u svojim redovima ima Tan Ruiwua i Ryu Seung Mina, u Ligi prvaka će biti sve samo ne prolaznik.

Dvorana III Doma Sportova na korištenju HSTS-u

Dom_SportovaDio dvorane III Doma Sportova, koji je na raspolaganju STSZ-u, od prije nekoliko tjedana je djelomično na korištenju HSTS-u. Kao što je i najavio predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš, početkom svog mandata, dio dvorane III Doma Sportova je na raspolaganju HSTS-u, što je epilog pregovora gospodina Pospiša i tajnika STSZ-a Ivana Šurbeka.