Petero u glavnom turniru

markati vzopenPrvog dana Croatia Junior and Cadet Opena igralo se u konkurenciji juniora i juniorki. Nastupila su čak 24 hrvatska natjecatelja, ali ih je samo petero prošlo kvalifikacijski žrvanj. Prema očkeivanjima to je pošlo za rukom Filipu Zeljku, Tomislavu Pucaru, Lei Rakovac, Mateji Jeger i Pauli Markati. Doduše, od Pucara se očekivalo da će kao prvi nositelj turnira kvalifikacijsku skupinu proći bez većih problema, međutim plasirao se kao drugoplasirani jer je neočekivano poražen od Talijana Luce Bressana 2:3 u setovima.

Zeljko, Rakovac i Jeger su skupine prošli vrlo uvjerljivo, kombinirano izgubivši samo jedan set u sedam odigranih susreta. Paula Markati je skupinu prošla kao drugoplasirana. Pobijedila je Mađaricu Zsofiu Feher s 3:0 u setovima, te Niku Jakopović istim rezultatom dok je poražena od Rumunjke Biance Crisan s 1:3. Pobjede u svojim kavlifikacijskim skupinama su još ostvarili Petra Petrinšak, Matej Murat, Vedran Bakač, Franjo Josip Marelja i Luka Šarčević, ali im tepobjede nisu bile dostatne za prolazak skupine.

U igri parova četvrtzavršnicu su izborili parovi Filip Zeljko /Tomislav Pucar, Vedran Bakač/Josip Mustapić , Lea Rakovac/Mateja Jeger te Paula Markati/Dorina Srebrnjak.

Danas se igra završnica juniorskog turnira, dok sutra počinju borbe u ekipnom dijelu natjecanja juniora i kadeta.

Rezultate kvalifikacija možete pogledati OVDJE.