Senzacija u Rumunjskoj

jeger_rakovac2Podmlađena reprezentacija Hrvatske napravila je senzaciju u Rumunjskoj. Tian Yuan, Mateja Jeger i Lea Rakovac su rezultatom 3:2 svladale jednu od najjačih europskih reprezentacija, aktualne viceprvakinje Europe, reprezentaciju Rumunjske. Djevojke se nisu prepale, kako prepune bučne dvorane u Buzau tako i kamera nacionalne rumunjske televizije koje su direktno prenosile susret, te su treneru Nevenu Cegnaru na najljepši mogući način čestitale rođendan. Po bod za našu reprezenatciju osvojile su Mateja Jeger, Tian Yuan i par Tian Yuan-Lea Rakovac dok je dva boda za reprezentaciju Rumunjske osvojila Elisabeta Samara.

Meč je otvoren susretom Elisabete Samare i Lee Rakovac koji je Samara dobila 3:0 u setovima. Rakovac nije uspjela primiriti vrlo neugodan servis rumunjske reprezentativke što je rezultiralo vodstvom Rumunjske u meču. Rezultat u meču je izjednačila Mateja Jeger pobjedom nad "vječnom" suparnicom iz kadetskih dana Bernadettom Szocz. Jeger je izgubila prvi set 9:11, nakon što je propustila vodstvo od 9:7 i servis. U sljedeća tri seta Jeger dominira te dobiva susret rezultatom 3:1. Tina Yuan je dovela našu ekipu u vodstvo sigurnom pobjedom nad Christinom Hirici. Neizvjesnost je potrajala do kraja prvog seta kojeg Tian dobiva 12:10, nakon čega Tian sljedeća dva seta dobiva relativno lagano rezultatom 11:6. Mateja Jeger kao i Lea Rakovac nije imala rješenja za sjajne servise ljevoruke Elisabete Samare te je nakon četiri odigrana susreta rezultat bio izjednačen. U petom odlučujućem susretu igrala se igra parova. Tian Yuan i Lea Rakovac dobile su prva dva seta protiv Christine Hirici i Daniele Dodean. Treći i četvrti set odlaze na stranu Rumunjki, nakon čega su svi očekivali pobjedu Rumunjske. Međutim, tada su naše djevojke odigrale briljantan set, pogotovo je Lea Rakovac briljirala u trenutcima kada je igrala na Danielu Dodean te su taj set naše djevojke dobile s nevjerojatnih 11:2. Spomenimo samo da je pobjedu nad aktualnim viceprvakinjama Europe ostvarila ekipa u kojoj su uz iskusnu Tian Yuan, igrale četrnaestgodišnja Lea Rakovac te petnaestgodišnja Mateja Jeger. Nakon ovog susreta možemo slobodno reći da je pred hrvatskim ženskim "pingićem" sjajna perspektiva.

Rezultat:

 RUMUNJSKA - HRVATSKA 2:3

Samara - Rakovac 3:0 (4,5,5); Szocz - Jeger 1:3 (9,-9,-7,-8); Hirici - Tian 0:3 (-10,-6,-6); Samara - Jeger 3:0 (6,4,2,); Dodean/Hirici - Rakovac/Tian 2:3 (-10,-7,5,9,-2)