Gaćina pobijedio Waldnera

novosti_v_162U petom kolu Lige prvaka klubovi naših predstavnika su bili vrlo upješni, a uspjesima su uvelike doprinijeli i naši igrači. Charleroi Andreja Gaćine je pobijedio Fuldu Maberzell 3:1, a Gaćina je pobijedio legandarnog Jan Owe Waldnera 3:1 u setovima. Tom pobjedom je Charleroi osigurao četvrtzavršnicu Lige prvaka. U istoj skupini je i UMMC Zorana Primorca koji je pobjedom na gostovanju kod francuskog Levalloisa zadržao teoretsku šansu za proboj u četvrtzavršnicu.

UMMC je 3:0 pobijedio Levallois, te je u slučaju istog broja bodova u boljoj poziciji od Levalloisa. Međutim, UMMC ne drži klučeve prolaska u svojim rukama. Za prolaz u četvrtzavršnicu UMMC-u je uz pobjedu na gostovanju kod Charleroia potreban i poraz Levaloisa u susretu sa Fuldom.

 

Roskilde Roka Tošića nema šansu za prolazak u četvrtzavršnicu Lige prvaka, ali je pobjedom nad francuskim Pontoiseom otvorio vrata europskog proljeća u ETTU cupu ukoliko zadrži treće mjesto u skupini. Roskilde je pobijedio Pontoise 3:0, te je u slučaju istog broja bodova u prednosti nad francuskom ekipom. Ogroman doprinos pobjedi dao je Roko Tošić koji je u uvodnom susretu meča pobijedio nekoć trećeg igrača svijeta, Tajpežanina Chiang Peng Lunga 3:2 u setovima. Roko Tošić je, ne samo nadoknadio zaostatak od dva seta, već je spasio šest meč lopti Chianga u petom odlučujućem setu. Chiang je vodio 10:5 i 11:10, ali je Roko Tošić spasio svih šest meč lopti. Allan Bentsen je na "trojci" pobijedio Zoltana Fejera Konnertha 3:2 i približio svoju ekipu korak bliže ETTU Cupu.

Rezultati 5.kolo :

Skupina A :

Hennebont (FRA) - Orenburg (RUS) 3:2

Poredak : 1. Orenburg (RUS) 7, 2. Grenzau (GER) 4, 3. Hennebont (FRA) 4

Skupina B :

Charleroi - Fulda Maberzell 3:1, Levallois - UMMC 0:3

Poredak : 1. Charleroi (BEL) 9, 2. Levallois (FRA) 8, 3. UMMC (RUS) 7, 4. Fulda Maberzell (GER) 6

Skupina C :

Niederosterreich - Ochsenhausen 3:2, Roskilde - Pontoise 3:0

Poredak : Niederosterreich (AUT) 10, 2. Ochsenhausen (GER) 8, 3. Roskilde (DEN) 6, 4.Pontoise (FRA) 6

Skupina D :

Angers - Dusseldorf 3:0

Poredak : 1. Dusseldorf (GER) 7, 2. El Nino (CZE) 4, 3. Angers (FRA) 4