Polovičan uspjeh naših reprezentativaca

kimi_ger2Danas su započele borbe u pojedinačnoj konkurenciji na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Ove godine na SP-u nastupa rekordnih 6 naših predstavnika, četiri u muškoj, te dva u ženskoj konkurenciji. Svi naši predstavnici su igrali promjenjivo, ali su svi relativno blizu prolaska skupine. Jedina koja je i matematički osigurala prolaz skupine je naša najmlađa predstavnica na prvenstvu, Mateja Jeger.

 

U konkurenciji juniora, Luka Fučec i Miho Simović su izgubili od Francuza Simona Gauzya, odnosno Romaina Lorentza. Sutra Fučec igra za prolaz skupine s vrlo dobrim Paragvajcem Axelom Gavilanom, dok Simovića čeka vrlo težak dvoboj s Poljakom Konradom Kulpom. Frane Tomsilav Kojić je gotovo osigurao plasman u završnicu pobjedom nad Kong Lingnanom s Novog Zelanda. U susretu s Koreancem Cho Jae Junom Kojić je zabilježio poraz, ali ga samo sportsko čudo može udaljiti iz završnice. Filip Čipin je izgubio od Koreanca Kim Ji Hwana, dok je protiv Mađara Lakatosa zabilježio sigurnu pobjedu. Za prolaz skupine Čipin sutra igra meč s Novozelanđaninom Oliverom Scarlettom. Pobjednik susreta će osigurati plasman u završnicu prvenstva. Mateja Jeger je pobijedila Egipćanku Abdel-Azziz Farah 3.0, dok je od vrlo dobre ljevoruke Čehinje Krystine Mikulcove izgubile 2:3, no osigurala je prolaz skupine. Tomić Mirna je izgubila od Japanke Morizono, dok je sutra čeka susret za prolaz skupine s Peruankom Mori.

 

Juniori su u konačnici zauzeli 15.mjesto. U susretu za 15. mjesto naši igrači su pobijedili Srbiju 3:0. Prije susreta sa Srbijom "srebrni" su poraženi od Slovačke, dok su u prvom kolu razigravanja od 13.-20.mjesta svladali Novi Zeland.

Rezultati :

Fučec - Gauzy 1:3 (-6,7,-7,-5)

Simović - Lorentz 2:3 (-2,9,-8,12,-2)

Kojić - Cho Jae Jun 0:3 (-12,-4,-2); Kong 3:0 (10,4,9)

Čipin - Kim Ji Hwan 1:3 (-7,7,-7,-3); Lakatos 3:0 (7,10,7)

Jeger - Abdel Azziz 3:0 (4,5,10); Mikulcova 2:3 (7,-7,9,-9,-6)

Tomić - Morizono 0:3 (-5,-3,-6)