Stolnoteniski mravinjak u Dugom Selu

banek_mario_2U Dugom Selu održan je 34. Memorijal Đuro Dubenik na kojem je nastupilo preko 470 natjecatelja. Igralo se u osam kategorija na dvadeset stolova, a osim predstavnika iz Hrvatske nastupili su i mladi igrači iz Bosne i Hercegovine. Po običaju, najbrojnije konkurencije su bile one gdje su nastupili mlađi kadeti i kadeti, a najkvalitetnija konkurencija je bila kod juniorki gdje su nastupile i četiri seniorske reprezentativke Hrvatske.

 

U konkurenciji najmlađih kadeta je po običaju slavio Osječanin Mario Banek ispred Višnjanca Leona Španića. Treće mjesto su podijelili Španićev klupski kolega Davide Dekleva i Jakov Tica, član zagrebačkih Remeta.

U konkurenciji najmlađih kadetkinja pobijedila je domaća igračica Ana Murat koja je na najbolji mogući način iskoristila neigranje Andreje Pavlović. Veliko iznenađenje je napravila igračica HASTK Mladost Iskona Mia Mataić koja je osvojila drugo mjesto. Mataić je prije ovog turnira zauzimala 17. mjesto na rang-listi. Treće mjesto su podijelile još jedna igračica Mladosti Sara Sušac i Varaždinka Lana Premuž.

U konkurenciji mlađih kadeta najbolji je bio Josip Arbanas, član Obrtničke škole - Brod koji je u finalu 3:2 pobijedio Matiju Hreleca, člana Igea Željezničara. Treće su mjesto podijelili Opatijac Danijel Kinkela i Velikogoričan Martin Petrović.

U konkurenciji mlađih kadetkinja je slavila odlična Zabočanka Klara Cakol koja je u završnici svladala Vinkovčanku Enu Botić 3:1 u setovima. U poluzavršnici su igrale Vlatka Vrdoljak, članica vinkovačke Lokomotive i Opatijka Karla Franović.

U konkurenciji kadeta, neigranje Tomsilava Pucara i Filipa Zeljka najbolje je iskoristio Varaždinac Nikola Horvat koji je u završnici svladao 3:1 u setovima pobjednika 2. pozivnog turnira Brođanina Ivana Garića. Treće mjesto su podijelili Splićani Josip Mustapić i Vedran Bakač.

U konkurenciji kadetkinja, očekivano, vrlo uvjerljivo je slavila Lea Rakovac, članica Dr.Časla, koja je u završnici bila bolja od Dorine Srebrnjak, članice ŽSTK Pula, 3:0 u setovima. Treće mjesto su podijelile Zadranka Matea Ombla i Dunja Tomić, članica osječkog Vodovoda.

Kod juniora je najbolji bio Zagrepčanin Franjo Josip Marelja, koji je u završnici 3:0 pobijedio Marina Runjića iz Kutine. Runjić je u poluzavršnici pobijedio Nikolu Horvata, dok je Marelja bio bolji od Osječanina Davora Lončara.

U konkurenciji juniorki slavila je članica Mladost Iskona Mateja Jeger koja je u završnici 3:2 pobijedila Ivanu Tubikanec, članicu Dr.Časla. Jeger je u poluzavršnici pobijedila Varaždinku Petru Petek 3:1, dok je Ivana Tubikanec bila bolja od klupske kolegice Lee Rakovac.