Dr. Časl obranio naslov bez poraza u cijeloj sezoni

Stolnotenisačice Dr. Časla obranile su naslov prvaka nakon što su u drugom susretu finala HEP Superlige svladale ekipu Tisa sa 4:1 (4:0 prvi susret). Ovim uspjehom Dr. Časl je osvojio četvrti naslov u proteklih pet sezona, koliko su bili dominantni ove sezone najbolje govori podatak da nisu izgubili niti jedan susret. 

Doduše, bilo je i za očekivatio da će biti dominantni, predsjednik dr. Martin Tino Časl i trener Darko Arapović složili su vrlo dobru ekipu, za hrvatske prilike predobru. Naprimjer, Zheg Jiaqi je igračica koja je među Top 100 na svijetu, a u Hrvatskoj je sezonu završila bez poraza.
Prvi susret finala trajao je dosta kratko, Tis je uzeo tek tek set u cijelom meču. Uzvrat je bio nešto neizvjesniji, domaćina je u vodstvo dovela Zheng Jiaqi, da bi izjednačila Ivana Malobabić svladavši Mancu Fajmut sa 3:2. Sličan meč igrale su na otvaranju sezone, tada je Fajmut vodila 2:0 pa na kraju izgubila. Na 2:1 povisila je Mirela Đurak pobjedivši Natašu Skočilović 3:0, a malo je nedostajalo da se sve zakomplicira u igri parova. Malobabić i Jazbec su vodile 2:0 u setovima protiv Đurak i Zhang Jiaqi, ali na tome je i ostalo. Sljedeća tri seta domaći par je slavio sa 11:8, 11:8 i 11:5. 'Točku na i' stavila je najbolja igračica Dr. Časla američka Kineskinja Zheng Jiaqi svladavši najbolju igračicu Tisa Ivanu Malobabić sa 3:0.


- Uspjeli smo izdržati pritisak, svi su očekivali i uvjerljiviji rezultat, ali Tis je u drugom susretu igrao odlično. Bili smo dominantni cijelu sezonu, koja je bila duga, prijetile su ozljede, pad forme, sve smo uspjeli izdržati i zasluženo osvojili - istaknuo je trener ekipe Darko Arapović, koji u svojoj riznici sad već ima popriličan broj trofeja. I kako se čini ta serija neće stati.
- Ne zamaram se time, idemo sezonu po sezonu pa do kud stignemo - zaključio je Arapović.
- Treća i četvrta partije su trebale biti naše. Nažalost, oni su bili malo slabiji, a mi nismo do kraja iskoristili pruženu šansu. Da smo nešto od toga uzeli možda bi se još maloo više zakompliciralo - dodao je Vedran Vukelić, trener Tisa, koji realno mora biti zadovoljan sezonom. Ponovili su uspjeh od lani, a za nešto više s ovakvim suparnikom ti treba i više novaca. Imali su iskusnu i dobru ekipu, ali nedovoljno dobru za moćni Dr. Časl. Uostalom, teško je očekivati više kad ti konkurent u ekipi ima dvije igračice koje 'vole' lovce. 
- Bio je ovo psihološki težak meč, neočekivano napet, ali i to smo riješili. Tis mi je najdraži suparnik, protiv njih uvijek pobjeđujemo. Uostalom, ovu ekipu sam slagao po njima, zato su dovedene Zhang Jiaqi i Mirela Đurak - kazao je dr. Časl, a potom je nastavila njegova najdraža igračica Đurak:
- Lošije smo igrale u drugom susretu, svi su govorili kako će biti lako. Mi smo znale da smo dosta jače od njih, a opet moraš to odraditi. Sretna sam jer ovo mi je najbolja sezona, uz ovaj naslov uzela sam i Hrvatski kup, Top 12, 1. HSTS-ov turnir u Zadru, na Zagreb Openu broncu, sa reprezentacijom sam izborila I. diviziju na EP-u... Moram se zahvaliti predsjedniku kluba dr. Martinu Tino Časlu, on je zaslužan što sam sve ovo postigla ove sezone. I izbornici Tian Yuan što sam se vratila u reprezentaciju, na kraju je sve ispalo odlično.

Dr. Časl - Tis 4:1 (4:0 prvi susret)
Zheng Jiaqi - Jazbec 3:1 (8, -9, 2, 2)
Fajmut - Malobabić 2:3 (-7, 9, 9, -9, -7)
Đurak - Skočilović 3:0 (9, 8, 9)
Zheng Jiaqi/Đurak - Jazbec/Malobabić 3:2 (-8, -9, 8, 8, 5)
Zheng Jiaqi - Malobabić 3:0 (6, 1, 8)