Seniorsko PH uživo na web stranici HSTS-a

novosti250410Sutra u Puli počinje seniorsko pojedinačno prvenstvo Hrvatske na kojem će nastupiti svi naši ponajbolji igrači i igračice. U muškoj konkurenciji nastupaju svi naši najbolji igrači, izuzev Zorana Primorca. Favoriti za osvajanje naslova su svakako Andrej Gaćina, Tomislav Kolarek, Roko Tošić te Kinez s hrvatskom putovnicom, Tan Ruiwu.

U krugu najboljih, koji imaju ambicije osvojiti naslov prvaka Hrvatske su svakako Ivan Juzbašić i prvoplasirani igrač s aktualne hrvatske rangliste, Borna Kovač. Kod žena je, u odsustvu Tamara Boroš i Cornelie Vaide, veliki favorit iskusna Tian Yuan, a najveće konkurentice za osvajanje prvog naslova u karijeri bit će joj mlada garda - Mateja Jeger, Lea Rakovac, Mirela Đurak, Ivana Tubikanec, Petra Petek i Mirna Tomić.

Organizatori, na čelu s Darkom Šplajtom i Danijelom Rojnićem su napravili veliki angažman kako bi turnir protekao na vrhunskoj razini. Do sada su održane tri press konferencije povodom prvenstva, održan je "Okrugli stol", a turnir će otvoriti župan Županije Istarske Ivan Jakovčić. Turnir se igra u dvorani Dom Sportova Mate Parlov na 8 stolova. Njihovom trudu, pridružio se i HSTS koji će rezultate na turniru, po prvi put u Hrvatskoj, pratiti uživo na web stranici.