Propuštena šansa u Linzu

zhou_yue2U uzvratnom susretu Superlige stolnotenisačice Mladost Iskona su imale šanse nadoknaditi zoastatak iz prvog susreta, ali im je nedostajalo mirnoće i koncentracije u odlučujućim trenutcima, tako da je susret završio rezultatom 5:5. Naime, Mladostašice su povele 3:1 u susretu, čime se otvorila mala šansa za nadoknađivanje zaostatka iz prvog susreta.

U prvom krugu par Boroš/Zhoue je bio bolji od Vacenovske i Polcanove 3:2 u setovima, Boroš je pobijedila Polcanovu 3:0, dok je Zhou bila bolja od Vacenovske 3:2. Jedini bod za Linz donijela je Liu Jia u susretu s Matejom Jeger. 

U drugom krugu je Vacenovska očekivano bila bolja od Jeger, te Zhou od Polcanove, a odluka je pala u susretu Liu Jie i Boroš u kojem je Austrijanka slavila 3:0, ali rezultat nije pravo ogledalo onoga što se zbivalo u susretu. Prvi set je Liu Jia dobila u završnici seta rezultatom 11:9, dok je u drugom Boroš propustila vodstvo od 8:4 i 9:5, te je izgubila taj set u pripetavanju. Nakon toga je susret bio jednosmjerna ulica, te je Liu Jia donijela odlučujući bod za ekipu Linza.

U posljednjem krugu koji nije ništa odlučivao, Vacenovska je bila bolja od Boroš 3:2, Polcanova od Jeger 3:0, a Zhou Yue je pobijedila Liu Jiu za konačnih 5:5. Igračice Mladosti igraju 19. i 26. 04. za 3. mjesto protiv češke ekipe Gumotex iz Breclava.