Osnovan STK Issa Vis

vis-gradonacelnikNa poziv gradonačelnika grada Visa gosp. Ive Radice održao se radni sastanak na Visu u sklopu projekta "Stolni tenis na hrvatskim otocima". Tema je bila ponovno pokretanje stolnoteniskih aktivnosti na otoku Visu i aktiviranje STK »ISSA».
Na sastanku su bili nazočni: gradonačelnika grada Visa Ivo Radica,  predsjednik STK »ISSA» Denis Mihojević, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Milan Kolman, tajnica Jasna Siketić i predsjednik Stručne komisije HSTS-a Renato Čengić. Nakon što smo zajednički utvrdili potrebu za aktiviranjem stolnoteniskog kluba te načina suradnje i pomoći od strane Hrvatske olimpijske akademije i HSTS-a, obišli smo bivše vojne objekte koji su danas u vlasništvu grada i koji zadovoljavaju osnovne uvjete za stolnoteniske aktivnosti.
Grad Vis može u potpunosti predati na korištenje stolnoteniskom klubu bivšu vojnu kantinu koja ima igraće dimenzije 30 x 12 metara i koja uz minimalnu adaptaciju može biti centar viškog stolnog tenisa. Taj objekt bi se mogao koristiti 24 sata za potrebe stolnog tenisa. Nakon obilaska i ostalih vanjskih terena (novoizgrađeno nogometno igralište 30 x 60 metara s umjetnom travom) uvidjeli smo izvanredne mogućnosti za ljetne kampove i pripreme stolnotenisača u bivšoj vojarni, koja je sada na raspolaganju u potpunosti gradu Visu. Na sastanku smo utvrdili na koji način bi se klub trebao uključiti u sustav sporta, te na taj način i participirati u proračunima grada Visa, Splitsko-Dalmatinske županije, HOO-a i HOA-e. Na Visu bi se trebao osnovati sportski savez, a STK »Issa» učlaniti na prvoj redovnoj skupštini u HSTS. Isto tako obećana je pomoć u stručnoj edukaciji - trenerski tečaj, te pokazni treninzi i seminari, kako bi potaknuli zainteresirane osobe na stručni rad s djecom. Sa osnovnom školom je postojala suradnja i ponovno će se pokrenuti stolni tenis jednom do dva puta tjedno u školi. I ova akcija je pokazala da je projekt "Stolni tenis na hrvatskim otocima" naišao na plodno tlo i za vrlo kratko vrijeme stolni tenis kreće i na: Lošinju, Pagu, Korčuli, Krku i sada na Visu.


Renato Čengić