Filip Zeljko pojedinačno i Lea Rakovac u paru osvojili Austria Open

fico2_top10Izvanredne rezultate su ostvarili naši predstavnici na Austria Youth Openu koji se održava u Linzu. Naime, nakon osvojene tri medalje u ekipnoj konkurenciji, naši reprezentativci su pridodali još sedam medalja u pojedinačnoj konkurenciji što je fenomenalan doseg. Prednjačili su Filip Zeljko osvajanjem naslova najboljeg u pojedinačnoj konkurenciji kod kadeta, te Lea Rakovac naslova najbolje u konkurenciji parova kod kadetkinja.

Zeljko je pobijedio u završnici mađarskog reprezentativca Adama Szudia 3:2 (-3,7,7,-3,8), dok je u poluzavršnici 3:1 (9,5,-4,6) pobijedio Slovaka Petera Turceka. Zeljko je u paru s Tomislavom Pucarom osvojio brončanu medalju u igri parova, izgubivši u poluzavršnici od portugalske kombinacije Chen/Costa 0:3 (-8,-4,-13). Tomislav Pucar je izborio plasman u četvrtzavršnicu gdje je izgubio od Szudia 0:3 u setovima.

Lea Rakovac je u paru s Rumunjkom Bernadette Balint osvojila naslov u igri parova pobijedivši u završnici Francuskinje Migot i Zarif 3:1 (5,6,-7,5). U pojedinačnoj konkurenciji upravo je Balint u završnici pobijedila Rakovac 3:1 (-7,11,9,8). U poluzavršnici Rakovac je bila uvjerljiva u susretu sa Čehinjom Stefcovom 3:1 (-5,4,4,4).

U konkurenciji juniora Fili Čipin je osvojio treće mjesto, izgubivši u poluzavršnici od prvog nositelja turnira, Indijca Ghosha Soumyajita 2:4 (8,-6,9,-7,-4,-7). Čipin je u četvrtzavršnici pobijedio Francuza Hacharda 4:3 u setovima. U igri parova Filip Čipin i Luka Fučec su osvojili treće mjesto izgubivši u poluzavršnici od francuske kombinacije Robinot/Angles 0:3 u setovima.

Mateja Jeger je u konkurenciji juniorki osvojila srebrnu medalju u igri parova s Portugalkom Mariom Xiao. U završnici su izgubile od Poljakinja Kusinske i Wabik 1:3 (-3,-8,9,-7). Jeger je u pojedinačnom dijelu natjecanja ostvarila plasman u četvrtzavršnicu gdje je izgubila od Xiao 2:4 (9,-6,-7,-8,8,-9).