Tis bolji od Aquaestila

natasa_stellicU subotu je odigrana većina susreta 1. kola Superlige u obje konkurencije.

Kod žena igran je derbi između zagrebačkog Tisa i dugoreškog Aquaestila. Zagrepčanke su pobijedile 4:3, te su na taj način istakle vrlo ozbiljnu kandidaturu za doigravanje. Ovosezonsko pojačanje Sunčica Vugrinec je osvojila dva boda, te sudjelovala u osvajanju trećeg u igri parova, dok je četvrti bod za Zagrepčanke osvojila Nataša Steljić.

Kod Dugorešanki vrlo je raspoložena bila Mateja Magličić, povratnica u staro jato, koja je protiv svog bivšeg kluba osvojila dva boda, dok je treći bod donijela Ivana Malobabić. U preostalim susretima nije bilo neizvjesnosti, te su favoriti slavili uvjerljive pobjede. Bjelovar je 4:1 pobijedio Mladost iz Petrinje, dok je vinkovačka Lokomotiva uvjerljivo pobijedila slabašni Sveti Jakov iz Jadranova. 

Kod muškaraca nije bilo iznenađenja, svi favoriti su ostvarili relativno lagane pobjede. U susretu GSTK Zagreba i Trans Agrama bolji je bio "stariji brat" sa sigurnih 4:0. U Osijeku je igran dvostruki program. Starosjedioci u najvišem rangu natjecanja, ekipa Vodovoda, uspješno je krenula u sezonu sigurnom pobjedom nad Dugim Selom, ove sezone, objektivno najslabijom ekipom Superlige. Drugi osječki "superligaš", ekipa Olimpije Integre Dundović, izgubila je u susretu sa zadarskim Donatom 1:4. Počasni bod za domaćine osvojio je Vlado Borčić, ovosezonsko pojačanje iz Srbije, koji je pobjedom nad Marakovićem pokazao da Osječani nisu kupili mačka u vreći. Puljani su pobjedom nad varaždinskim Igea Željezničarom pokazali da imaju ekipu sposobnu za sredinu ljestvice, dok, u odnosu na prošlu sezonu, oslabljenim Varaždincima ostaju brige oko opstanka u Superligi.