TIS bolji od Malinske, kolo bez iznenađenja

Krenuo je i proljetni dio HEP Superlige, a u 10. kolu kod stolnotenisačica nije bilo iznenađenja.

U svih pet susreta favoriti su upisali nova dva boda. Varaždin je upisao osmu pobjedu ove sezone i to je ostvareno na gostovanju kod Pule (3:1). Domaća ekipa je povela nakon što je Arapović s 3:0 svladala Franović, ali to je bilo sve od Puljanki. Malobabić je s 3:1 pobijedila Zajec, Petek je istim rezultatom svladala Tofant, a sve je okončala Malobabić pobjedivši s 3:0 Arapović.
Dr. Časl je do desete pobjede sitgao u gostima kod Hodošana (3:1). Jedinu pobjedu za domaću ekipu ostvarila je Vukelić svladavši Hundić, dok su sve ostale susrete Đurak i Srebrnjak riješile s 3:0.
Još uvjerljiviji bio je Aquaestil koji je slavio na gostovanju kod Bjelovara (3:0). Domaća ekipa nije imala šanse protiv najjačeg sastava Dugorešanki koje su to riješile u ekspresnom roku. Aquaestil je ove sezone s omjerom 9-1, dok je Bjelovar na dnu s deset poraza.
U dvoboju četvrte i pete ekipe HEP Superlige TIS je slavio nad Malinskom (3:0) te dodatno odmaknuo. Zagrebačka ekipa je na 7-3, dok ekipa s Krka ima 5-5. Cakol je s 3:0 svladala Jazbec, Švarc je okrenula 0:2 protiv Magličić (-5, -9, 7, 9, 5), a pobjedu je potvrdila Zajec pobjedivši Šantek s 3:1.
Mladost je upisala četvrtu pobjedu i to na domaćem terenu protiv Vrsara (3:1). No, nije bilo tako jednostavno kako se čini na prvu. Marn je s 3:0 svladala Bardač, ali gostujuća ekipa je izjednačila preko Riože koja je s 3:0 bila bolja od Ilić. Istarska ekipa je zamalo povela i 2:1, no Tomić je uspjela spasiti 0:2 protiv Jurčević (-7, -8, 5, 2, 6). Za kraj i vrijedna dva boda Marn je s 3:1 pobijedila Riožu.