Paintball dvoboj naših reprezentativaca

Hrvatski stolnotenisači odlučili su se na jedan dan promijeniti rutinu klasičnih treninga.

I maknuti se iz dvorane, barem oni koji su donedavno smjeli trenirati, te su organizirali team building. Što bi dečki izabrali nego puškaranje, a proširena seniorska reprezentacija potpomognuta bivšim suigračima, a danas trenerima, te kondicijskim trenerima i fizioterapeutima okupila se na paintballu.
U ovo vrijeme naša reprezentacija je trebala biti u Kini na jednom od najjačih svjetskih turnira. I to s mislima na Olimpijske igre, koje su izborili ove godine u ekipnoj konkurenciji. No, sudbina je htjela da se umjesto Tokija naganjaju po periferiji Zagreba.
Mjesto radnje je bila Savska Opatovina, na terenima kluba Guerilla. Idejni začetnik je reprezentativac Filip Zeljko, a dečke nije trebalo dugo nagovarati.
- Dugo se nismo vidjeli, sada je bila savršena prilika jer smo svi slobodni. Taman su dopustili okupljanje, pa smo to i iskoristili za zajedničko druženje - objasnio je Zeljko.
S jedne strane bili su Andrej Gaćina, Matej Mamut (trener u Engleskoj), Filip Zeljko i Goran Krušelj (fizioterapeut), s druge Kristijan Blažević (kondicijski trener), Tomislav Frane Kojić, Filip Čipin i Tomislav Kolarek. Pobjedu su odnijeli prvospomenuti, 5:3 ili 6:4 još se nisu dogovorili, a među najboljima u pobjedničkoj ekipi pokazali su se Gaćina i Krušelj.
- Na početku sam previše išao naprijed, tako da sam nekoliko puta upao u zasjedu. Kasnije sam se opametio, ha-ha - kazao je Zeljko, a Gaćina nadodao:
- Ma bilo je super, iako smo svi strgani, ha-ha. Nakon što sam došao doma bio sam pet minuta pod hladnim tušem. Nema čega nije bilo, padanje, klečanje, čučnjevi, ležanje, sprintovi i sve to nabijeno adrenalinom. Imam nekoliko ožiljaka iz “rata”, ali baš dobra zezancija.
Kod poraženih najbolje “vojničko” iskustvo pokazali su Kolarek i Blažević. Kolarek je obukao i majicu iz popularne TV serije “Game of Thrones”, ali je na kraju je morao potpisati poraz poput Lannistera.
- Pred kraj sam osjećao umor. Uf, nije lagano, nema u kojoj poziciji nisam bio. Doduše, mene su najviše izrešetali. Nije mi se dalo čekati, često sam jurišao, a nitko me nije pokrivao pa sam dobio svoju porciju. Bio sam pravi gerilac. Napadao cijelo vrijeme, sve ono što u stolnom tenisu ne radim, ha-ha. Kasnije smo promijenili taktiku pa me netko pratio. No, i dalje osjećam posljedice u nogama. Korisno provedeno vrijeme, svima je bilo super i treba to ponoviti - zaključio je Kojić izdvojivši jednu situaciju.
- Okružila su me trojica, Gaćina me s leđa držao na nišanu, ali imali su samilosti. Dopustili su mi časnu predaju umjesto da su me izrešetali. Nisam dugo dvojio, ha-ha.
Premjestili su dvoranu na jedan dan u prirodu i pamtit će to za cijeli život, jer paintball očigledno stvara pozitivno ozračje. Uz poneku masnicu.
Inače, čisto za informaciju, Amerikanci su u ovom sportu svjetski prvaci, a Hrvati četvrti na svijetu!