Kramer: Omladinsko EP u Zagrebu bi se igralo u rujnu

Predsjednik ETTU-a Ronald Kramer istaknuo je kako bi se omladinsko Europsko prvenstvo u Zagrebu trebalo održati u rujnu ove godine.

Naime, omladinsko EP trebalo se održati u Zagrebu od 10. do 19. srpnja 2020., ali je zbog pandemije Covida 19 sve odgođeno. Čelnici HSTS-a su tražili da se EP samo odgodi, ne i otkaže, te je nakon nekoliko sastanaka ipak pronađeno privremeno riješenje. Privremeno jer nitko ne zna kako će se razvijati situacija s virusom te kako će na novi datum reagirati ostali sudionici.  
- U ova nesigurna vremena Izvršni odbor je preokupiran što prije vratiti europski stolni tenis u normalno stanje. Morali smo odgoditi ili otkazati mnogo naših događanja i aktivnosti. Stvarno se trudimo kako bi se omladinsko Europsko prvenstvo u Zagrebu i pojedinačno Europsko prvenstvo u Varšavi održalo u najsigurnijim mogućim uvjetima - istaknuo je Ronald Kramer te dodao:
- HSTS i ETTU razmatraju mogućnost da se ovo važno natjecanje za juniore i kadete održi od 4. do 13. rujna 2020. Naš prijedlog je da se EP održi u promijenjenom formatu odnosno da se igraju natjecanja samo u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji.
Znači da se u Zagrebu ne bi igrala natjecanja u parovima i mješovitim parovima. Također, ETTU je poslao svim svojim članicama da izraze mišljenje o novom terminu.
Sva natjecanja pod patronatom ETTU-a su suspendirana do kraja srpnja 2020. Veteransko Europsko prvenstvo, koje se trebalo održati u Bordeauxu ove godine, pomaknuto je zna 26. travnja do 2. svibnja 2021., dok se još traži drugi datum za veteransko EP u Cardiffu, koje je bilo na rasporedu u 2021.
Nacionalna prvenstva u 2021. održat će se od 6. i 7. ožujka, u 2022. 5. i 6. ožujka, a 2023. 4. i 5. ožujka.