Delegacija HSTS-a kod gradonačelnika Bandića

GRAD ZAGREB

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u petak, 13. studenoga 2020., u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Delegaciju su činili Zlatko Pospiš, predsjednik HSTS-a,  Renato Čengić, direktor HSTS-a Neven Karković, izbornik seniorske reprezentacije, Andrej Gaćina, hrvatski olimpijac i 47. igrač svijeta, Siniša Krajač, voditelj ureda lokalnog sporta HOO-a te Boris Jelavić, glavni urednik sporta HRT-a. Glavni predmet sastanka je bila organizacija omladinskog Europskog prvenstva, koje će se održati sljedeće godine u Zagrebu, te organizacija 10. jubilarnog Zagreb Opena.
- Zahvalni smo gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu koji nas posljednjih 20 godina konstantno podržava i omogućavaju odlične uvjete za vrhunski stolni tenis - istaknuo je Zlatko Pospiš, predsjednik HSTS-a. 
Predsjednik je naglasio kako, unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji, nastavljaju s turnirima i natjecanjima te dodao da su izrazito zadovoljni što su uspjeli izboriti da se omladinsko Europsko juniorsko ipak održi sljedeće godine u Zagrebu. Naime, EP se prvotno trebalo održati 2020., ali zbog pandemije je sve pomaknuto za 2021. Grad Zagreb je prihvatio pokroviteljstvo za oba događaja, a gradonačelnik Bandić je naglasio kako se što prije trebaju osigurati adekvatni uvjeti u dvorani u Medarskoj. Naime, u toj dvorani, u kojoj treniraju članovi GSTK Zagreb i najbolji naši reprezentativci, već dulje vrijeme su nepodnošljivi uvjeti jer nije klimatizirana. Taj problem je aktualan svake godine u toplijim mjesecima i ta dvorana je u tom periodu praktički neupotrebljiva. Sada je, prema riječima gradonačelnika Milana Bandića, tome došao kraj i ubrzo će i taj problem biti riješen. 
Goran Petrović, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade, istaknuo je kako će Grad i dalje podupirati i ulagati u sport i sportaše. Također, za veliki doprinos u radu i razvoju zagrebačkog stolnog tenisa i međunarodnog turnira Zagreb Open delegacija HSTS-a je uručila zahvalnicu gradonačelničku Bandiću. 

Zagreb gradonacelnik 2020 1