Nove mjere Civilne zaštite po pitanju stolnog tenisa

U petak, 18. prosinca 2020., Stožer civilne zaštite donio je nove mjere koje se tiču sporta, a primjenjuju se od 21. prosinca 2020. 

Zabrana svih treninga i natjecanja OSIM za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta - sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se sportski objekti iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih treninga i natjecanja.

Hrvatski stolnoteniski savez se zahvaljuje ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac, Krešimiru Šamiji te svima iz Ministarstva turizma i sporta koji su bili uključeni u taj proces kako bi se što prije izjednačili uvjeti za sve sportove. 

Odluka_ograničavanje_okupljanja_II-1.pdf