TIS slavio kod Aquaestila, nemilosrdna borba na dnu

ITTF

Svi odgođeni susreti iz prvog dijela HEP Superlige stolnotenisačica su odigrani, a subota je ponudila šarolike i zanimljive rezultate uoči nastavka sezone.

TIS je nastavio s dobrim igrama. Djevojke iz Savske su na gostovanju kod neugodnog Aquaestila slavile s 3:2. Za Dugorešanke je dvije pobjede osigurala Han Vukelja, koja dosad ima tek jedan poraz u ligi, ali to je bilo nedovoljno za ukupnu pobjedu. Domaćoj ekipi je trebala još jedna pobjeda, ali u oba susreta Pavlović je poražena u neizvjesnoj završnici. Protiv Cakol je bilo 3:2 (3, -6, 13, -9, 8), a identičan rasplet bio je i s Vukelić 3:2 (6, -7, -7, 6, 8). Odlučujući meč i pobjedu za TIS osigurala je igračica koja je niz godina branila boje dugoreškog kluba.
Aquaestil je 'tugu' utopio pobjedom nad Mladosti i to s 3:1. Ćosić je imala 'okršaj' s obitelji Vukelja, protiv kćerke Leeloo je slavila s 3:0, dok je od mame Xue svladana s 3:1. Prvu pobjedu ove sezone ostvario je Starr i to na gostovanju kod Crikvenice (3:1). Bio je to jedan ekspresan susret, u cijelom susretu ispušten je set, a gostujuću ekipu predvodile su Štriga i Borovec. Varaždinke su u sličnom ritmu igrale i na Krku protiv Malinske, ali na kraju se veselila domaća ekipa, kojoj je to treća pobjeda ove sezone. Na krilima Jazbec i Magličić, ispustile set u dva susreta, Malinska je povela 2:0. Starr se vratio preko Krupski, s 3:1 svladala mlađahnu Šakić, te Borovec koja je iznenadila Jazbec s 3:2. (9, 9, -7, -8, 4). No, da se ne dogodi iznenađenje pobrinula se iskusna Magličić koja je s 3:0 pobijedila Štrigu i ostvarila važnu pobjedu u borbi za ostanak u superligaškom društvu.
Dobra dva vikenda za Bjelovar koji je protiv izravnih konkurenata ostvario dvije pobjede i poraz. Ranije su svladali Starr (3:0), u subotu je pala i Pula (3:1), a u istom danu poraz im nanijela ekipa Vrsara (1:3). Taj susret je bio i najneizvjesniji, tri od četiri meča završila su u pet setova. Gošće su povele na krilima Fajmut, pobijedila s 3:1 Ramić, a potom je Šantek ispustila 2:0 protiv Riože (3, 8, -7, -9, -9). Bjelovar je smanjio nakon meča Grgić i Vidaković (9, -4, -9, 4, 9), ali dva važna boda za istarsku ekipu osigurala je Rioža. Gostujuća igračica opet je hvatala zaostatak, gubila je 1:0 i 2:1 protiv Ramić, ali na kraju slavila s 3:2 (-9, 7, -6, 7, 7). Istarskoj ekipi ovo je važna pobjeda protiv izravnih konkurenata u borbi za ostanak.
TIS je uoči početka drugog dijela prvenstva opet preuzeo vodstvo na tablici. Zagrepčanke imaju osam pobjeda i poraz, odnosno 17 bodova. Jedini poraz nanio im je aktualni prvak dr. Časl, koji je drugi s omjerom 8-0 i 16 bodova, ali i susretom manje. Varaždin je treći 7-1 (15), a slijede Aquaestil sa 6-2 (14) i Mladost sa 4-5 (13). Bjelovar je s dvije pobjede skočio te je šesti s omjerom 3-5 (11). Isti učinak ima i Malinska Dubašnica i Vrsar, ali Istrijanke imaju i -1 bod iz susreta s dr. Časlom te su u nešto nepovoljnijem položaju. Pula je ovim porazom pala na deveto mjesto, na kontu imaju dvije pobjede i šest poraza te ih očekuje neizvjesna završnica prvenstva. Starr se prvom pobjedom odlijepio od dna te je predzadnji (1-7), a posljednjeplasirana je Crikvenica s 0-8.
Sljedeće sezone će u ženskoj ligi nastupati deset klubova, što znači da nakon ove sezone ispadaju njih četiri. Za podsjetnik, ekipa Hodošana je na početku sezone istupila iz natjecanja tako da se traže još tri putnika za niži rang.