Dva lica Bjelovara, Mladost uzvratila Puli

STK BJELOVAR

U 9. kolu Superlige stolnotenisačica ekipa Bjelovara iznenadila je u gostima kod Varaždina (3:2).

Petek je očekivano 'potpisala' dvije pobjede, no to nije bilo dovoljno protiv raspoložene gostujuće ekipe. Početak meča pripao je domaćoj ekipi, Petek je s 3:0 svladala Šantek, a malo je nedostajalo da Varaždin povede na vjerojatno nedostižnih 2:0. Franović je 'uzela' prva dva seta u susretu s Ramić, no, gostujuća igračica uspjela je okrenuti meč (7, 8, -7, -14, -7) te najavila neizvjestan susret. Vodstvo Bjelovaru osigurala je Grgić, svladala Vukelić s 3:0, a za izjednačenje Petek je s 3:1 bila bolja od Ramić. U odlučujućem susretu velika dva boda za Bjelovar osigurala je Šantek, koja je okrenula 1:2 protiv Franović (-3, 9, -5, 9, 7). Varaždinu je ovo peti poraz ove sezone. 
Sve dobro što su napravile u susretu s Varaždinom, Bjelovarčanke su kasnije 'prosule' u susretu sa Starrom (2:3). Varaždinska ekipa dosad je ostvarila jednu pobjedu u prvenstvu, no to ih nije previše smetalo da 'pokvare' planove ekipi Bjelovara kojoj je ova pobjeda itekako bila važna u borbi za ostanak. Starr je igrao bez Štrige, a svoj četvrti meč ove sezone odigrala je Krupski. Kovaček je na otvaranju susreta gubila 2:1 sa Šantek, ali na kraju i slavila s 3:2 (-5, 9, -8, 8, 7). Uslijedila su dva brza meča u kojima su gošće povele, Ramić je s 3:0 svladala Borovec, a istim rezultatom je Grgić bila bolja od Krupski. Ipak, Varaždinke se nisu previše uzbudile. Uzvratile su jednakom mjerom, Kovaček je s 3:0 svladala Ramić, a istim rezultatom je Borovec svladala Šantek.
Aquaestil je protiv Malinske Dubašnice odmarao Pavlović. Gošće su to iskoristile i vodile 2:1 u mečevima, no više od toga nije išlo. Dugorešanke su povele preko Han Vukelje, da bi uslijedio niz gošći. Jazbec je s 3:0 svladala Stepinac, a istim rezultatom Magličić je bila bolja od L. Vukelje. To je bilo sve od Malinske s obzirom na to da je Aquaestil ispustio set do kraja meča. Han Vukelja je s 3:1 bila bolja od Jazbec, a dva boda osigurala je Stepinac svladavši Šakić s 3:0. Dugorešanke su lakši posao imale s Crikvenicom gdje su slavile s 3:0.
TIS i Mladost su ovog vikenda imale okršaj s istarskim ekipama. TIS je nastavio niz nepobjedivosti te su s 3:0 svladali Pulu i 3:1 Vrsar. Inače, zagrebačkoj ekipi iz Savske posljednji poraz dogodio se 21. studenoga 2020 i to od dr. Časla. Mladost je, također, slavila u oba meča, ali oba su bila vrlo zanimljiva. S Vrsarom su sva četiri meča riješena nakon pet setova. Ćosić je okrenula 1:2 protiv Fajmut (-9, 10, -10, 10, 6), a na 2:0 za domaće povisila je Tomić svladavši s 3:2 (9, -9, 3, -7, 9) Riožu. Smanjila je Jurčević koja je s 3:2 bila bolja od Ilić (10, 9, -10, -3, 9). Činilo se kako bi se meč mogao dodatno zakomplicirati, pogotovo nakon što je Ćosić gubila 2:0 od Riože. No, mladostašica je uspjela iščupati pobjedu protiv iskusnije igračice Vrsara (-9, -8, 5, 6, 7) i osigurati dva boda za svoju ekipu. Mladost protiv Pule nije imala tako neizvjestan dvoboj, ali također nije bio lagan meč. Pogotovo nakon što junakinja prvog susreta, Ćosić, izgubila meč na otvaranju protiv Zajec (3:2). Potom je Janković povela u susretu s Tomić, sljedeća dva seta su završavala u fiksu, ali to je, manje više, bilo sve od gostujućih nadanja. Inače, ovom pobjedom mladostašice su uzvratile Puljankama za poraz iz prvog dijela sezone.
Dr. Časl je ugostio ekipe Crikvenice (3:0) i Malinske Dubašnice (3:0), te pritom upisao očekivano lagane pobjede.
Vrh je i dalje u rukama nepobjedivog dr. Časla 30 (14-0). U stopu ga prati TIS 29 (14-1), a potom slijede Aquaestil 27 (12-3), Varaždin 23 (9-5) i Mladost 23 (8-7). Od 6. do 9. mjesta je poprilična gužva i svi traže luku spasa. Malinska Dubašnica najbolje stoji s 20 bodova (6-8), slijede Bjelovar 19 (5-9), Vrsar 19 (5-10) (-1 bod), Pula 19 (4-11). Starr je predzadnji s 16 bodova (2-12), a na posljednjem mjestu je Crikvenica 14 (0-14).