Jeger i Srebrnjak u Portugalu traže vizu za Tokio

ITTF

Od 21. do 25. travnja u Guimaraesu se igraju se pojedinačne kvalifikacije za Olimpijske igre, a hrvatska u Portugalu ima dvije predstavnice, Mateju Jeger i Dorinu Srebrnjak, koje vodi izbornik Darko Arapović.

Mateja Jeger igrat će u skupini F, prva nositeljica je Srpkinja Lupulesku, a tu su još Finkinja Kirichenko i Dankinja Skov. Srebrnjak je u skupini G, nositeljice su Švicarka Moret i Talijanka Piccolin, a tu je još Latvijka Bogdanova.
Sistem natjecanja je podijeljen u tri dijela. Četiri nositeljice su slobodne u prvoj fazi, dok će preostale igračice, njih 40, biti razvrstane u 10 skupina. Prve dvije igračice iz svake skupine plus četiri nositeljice će u drugoj fazi natjecanja igrati knockout sistemom, a Igre će izboriti dvije finalistice (finale se ne igra).
U trećoj fazi natjecanja preostale 22 igračice, iz druge faze natjecanja, igraju još jedan turnir po knockout sistemu, a finalistice će izboriti vizu za Tokio. Finale se također neće igrati,s tim da će poražene polufinalistice igrati međusobni meč za poziciju 1 i 2 na listi rezervi za OI.
- Čeka nas jak turnir, u Portugalu je 11 igračica koje su među najboljih 100 na svijetu. Po meni je jači turnir nego što sam mislio, no sa svima se itekako može igrati te tražiti šansu za plasman na Olimpijske igre. Mateja je u Bundesligi imala nekoliko lijepih pobjeda, a i Dorina ima iza sebe dobru sezonu - kazao je izbornik Arapović.
Najviše rangirana je Čehinja Matelova (51. na svijetu), a tu su još Slovakinja Balažova (54.), Ruskinja Noskova (59.), Portugalka Shao (63.), Talijanka Vivarelli (71.), Španjolka Xiao (72.)... Naša Jeger je 119. igračica na svijetu, dok je Srebrnjak 301. Sretno djevojke!