Favoriti neokrznuti, slijedi rasplet prvenstva

ROBERT VALAI

U 10. kolu Superlige nisu se odigrala četiri susreta, a kolo su obilježile sve tri zagrebačke ekipe koje su se s gostovanja vratile s pobjedama.

Dr. Časl je očekivano slavio u Bjelovaru (3:0), te nastavio niz nepobjedivosti (16-0). Pravi izazov čeka ga u sljedećem kolu kada ide u goste kod TIS-a.
TIS je ovo kolo igrao dva susreta i u oba pobijedio zbog čega su opet preuzeli prvo mjesto na tablici. Ekipa iz Savske je slavila u Crikvenici (3:1), dok je protiv Malinske Dubašnice bilo nešto neizvjesnije. Cakol je s 3:0 svladala Turčić, a potom su Jazbec i Magličić bile bolje od Vukelić (3:1) i Benko (3:0). No, to je bilo sve od domaće ekipe s obzirom na to da je Vukelić s 3:1 svladala Dujmović, a potom je Cakol s 3:1 pobijedila Jazbec. Cakol je s četiri pobjede povećala svoj skor, trenutno je na 21-3 i drži treće mjesto po uspješnosti u Superligi.
Mladost je s 3:0 bila bolja od Crikvenice, a teži dvoboj su imali na Krku gdje su slavili nakon pet mečeva. Malinska je vodila 1:0 i 2:1, ali Zagrepčanke su na krilima Ćosić, ostvarile dvije pobjede, upisale nova dva boda. Kod 2:1 za domaću ekipu Ćosić je s 3:2 bila bolja od Jazbec (10, -10, 3, -12, 7), a pobjedu je potvrdila Tomić pobijedivši Šakić s 3:0.
Aquaestil je upisao 13 pobjedu ove sezone, a Dugorešanke su s 3:1 slavile na gostovanju kod Bjelovara. Han Vukelja je upisala dvije pobjede, a Pavlović jednu. Inače, Han Vukelji je to bila 22 pobjeda ove sezone, uz tek dva poraza.
Do kraja ženske Superlige ostala su još dva kola, s tim da se moraju odigrati i trenutni zaostaci zbog koronavirusa. Pitanje prvaka bi se trebalo riješiti sljedećem kolu kad će TIS dočekati dr. Časl (8.5., 17.00). U prvom njihovom susretu braniteljice naslova su slavile nad TIS-om s 3:2. U istom kolu TIS će gostovati kod trećeplasiranog Aquaestila.
Gužva je od 6. do 11. mjesta gdje je još sve matematički otvoreno. Situacija je sljedeća: Malinska je šesta s 22 boda (6-10) i četiri susreta do kraja, a potom slijede Bjelovar s 21 bodom (5-11) i četiri susreta do kraja, Vrsar s 19 bodova (5-10) i pet susreta do kraja, Pula s 19 bodova (4-11) i pet susreta do kraja te Starr sa 16 bodova (2-12) i šest susreta do kraja. S obzirom na to da je na početku sezone od natjecanja odustao Hodošan, te da je Crikvenica izgubila i matematičke izglede za spas, traže se još dva putnika u niži rang. Starr je vjerojatno i treći putnik u niži rang, s obzirom na to da ima samo dvije pobjede, ali ipak ostaje im još odigrati šest susreta. Sve će biti jasnije nakon odigranih zaostalih susreta i sljedećeg kola. Prema sadašnjoj situaciji Malinska i Vrsar su u najboljoj poziciji, preostaje im još i jedan međusobni dvoboj, dok bi se najveća borba, za izbjegavanje devetog mjesta, trebala voditi između Pule i Bjelovara. Odgovore ćemo dobiti već u sljedećem kolu kada se u Puli igra njihov međusobni susret. U prvom njihovom dvoboju Bjelovar je pobijedio s 3:1.