Libertas Marinkolor prvak Hrvatske!

Pehar prvaka nakon tri sezone vraća se u Dubrovnik. 

Libertas Marinkolor je u subotu s 3:1 svladao branitelja naslova varaždinski Starr te praktički osigurao naslov, a matematički je titulu potvrdio u nedjelju kada je upisana pobjeda nad Dugim Selom (3:0). 
Piturima je ovo drugi naslov prvaka, prvi su osvojili u sezoni 2016./17., od tada je pehar bio u vitrinama Varaždinaca. Ove sezone Dubrovčani (Filip Čipin, Tomislav Japec i Miho Simović) su na putu do pehara ostvarili maksimalnih 18 pobjeda, do kraja lige ostaju im još četiri susreta, a proslavu naslova dogovorili su za 8. svibnja kad će ugostiti Srdoče.
U derbiju lige u Varaždinu Libertas je sve imao u svojim rukama. U vodstvo ih je doveo Čipin svladavši Soroosha s 3:0. Izjednačenje je osigurao Šantek koji je okrenuo 1:2 protiv Simovića (-7, 9, -6, 6, 8), ali to je bilo sve od domaćina. Do kraja susreta Starr više nije uzeo seta, Japec je s 3:0 pobijedio Mijatovića, a Simović je identičnim rezultatom bio bolji i od Ređepa. Iako su i prije derbija imali komfornu situaciju, nakon tog susreta slavlje je definitivno moglo početi. Kako bi 'matematika' trebala biti zadovoljena trebalo je pobijediti u susretu s Dugim Selom. No, ni tu nije bilo problema, 18. pobjeda ove sezone uz tek jedan izgubljeni set. Treba reći da je Dugo Selo nastupilo bez braće Martinek, a priliku su dobili Dragun, Šćuric i Zlatkov.
Starr je ostao bez krune, ali to ih nije pokolebalo te su u nedjelju slavili protiv Splita (3:1). Za goste Mustapić je svladao Šanteka (3:0), za domaćina dvije pobjede Soroosha i jedna Ređepa.
Zagreb je slavio protiv Srdoča s 3:0, ali uz poneki neizvjesniji meč. Zovko je okrenuo 1:2 i spasio nekoliko meč lopti protiv Kuzmića, (-9, 5, -5, 13, 5), Ban je s 3:0 bio bolji od Smailjija, a Borovnjak je pobijedio Šarčevića nakon pet setova (5, -5, 5, -5, 6).
Dugo Selo je izgubilo od Libertasa, ali pravi izazov im je bio Split koji je i u uzvratu slavio s 3:2. No, ništa čudno za Split, to im 'najdraži' rezultat ove sezone, sedmi put ostvarili su pobjedu nakon pet mečeva uz samo dva poraza. L. Martinek je dobio dva meča za Dugo Selo, i Bakača i Mustapića je dobio nakon pet setova, ali ostali susreti su otišli na stranu Splita.
Požega je upisala dvije pobjede, prvo su bili bolji od Cibalije (3:1), a potom su s 3:2 slavili nad Vodovodom (3:2). U Požegi se opet igrao zanimljiv i neizvjestan meč, pogotovo ako znamo da su Osječani poveli 2:0. Arbanas je s 3:2 (3, -4, 9, -9, 8) svladao Jakelića, a potom je Banek s 3:1 bio bolji od Mihaljevića. No, preokret domaćina najavio je Mateša koji je s 3:1 pobijedio Markotića. Jakelić je s 3:0 bio bolji od Baneka, a točku na 'i' stavio je Mihaljević svladavši Arbanasa nakon pet setova (8, -4, 4, -9, 7). Vodovod se morao zadovoljiti očekivanom pobjedom nad Slavonskim Brodom (3:0). Ista stvar je i Cibalijom, koja je s 3:0 nadigrala Slavonski Brod.
Što se tiče prvaka sve je jasno, Libertas je ostvario maksimalnih 18 pobjeda, a ostaje im ganjati sezonu bez poraza. Zagreb je drugi s 30 bodova (13-4), a isti broj bodova ima i Starr (14-3). Slijedi borba za drugo mjesto, Zagreb je izjednačen sa Starrom, ali Varaždinci imaju bolji međusobni skor (2-0) i lakši raspored. Isti broj bodova ima i četvrtoplasirani Split, ali i susret više (12-6), no nije isključeno da se ubace u borbu za još bolju poziciju na tablici. Požega se probila na peto mjesto s 26 bodova (8-10), a slijedi ih Vodovod s 25 (8-9). Dugo Selo je sedmo s 22 boda (6-10), a isti broj bodova ima i Cibalia (5-12). Slijedi Pula 21 (6-9), Donat 19 (6-7), Srdoči 18 (3-12). Do kraja ima još dva kola, iako je dosta neodigranih mečeva, pogotovo se to tiče Donata (13 susreta dosad), Pule (15) i Srdoča (15). Još je realno dosta bodova u igri, ali jasno je da akcije najlošije stoje Cibaliji i Srdočima te će se vjerojatno između njih tražiti drugi putnik u niži rang. Slavonski Brod posljednji sa 17 bodova (0-17) i oprašta se od superligaškog društva.