Važna pobjeda Bjelovara, Pula ne ovisi sama o sebi

Kolo ili ti dva susreta prije kraja ženske Superlige još je uvijek dosta nepoznanica.

Odluka o prvakinjama prolongirana je za nadolazeće dane jer se susreti TIS - dr. Časl i TIS - Aquaestil nisu igrali zbog COVID-19 protokola.
Dr. Časl će u goste kod TIS-a, a aktualne braniteljice naslova su u maloj prednosti u odnosu na konkurenciju iz Savske. Dr. Časl je još uvijek neporažena ekipa u ligi, u prvom susretu su slavili nad TIS-om (3:2), a imaju i najjaču ekipu u Hrvatskoj. TIS, uz derbi s dr. Časlom, još mora igrati susret s trećeplasiranim i uvijek neugodnim Aquaestilom.
Varaždin je osigurao minimalno četvrtu poziciju, a za očekivati je da će tako i ostati. Mladost je definitivno peta, a Vrsar je pobjedama nad Varaždinom (3:2), Starrom (3:0) i Bjelovarom (3:1) definitivno osigurao ostanak u Superligi. Od 7. do 9. mjesta je još uvijek sve otvoreno. Bjelovar je u 11. kolu uzeo dva super važna boda na gostovanju kod Pule (3:2), što im je ove sezone druga međusobna pobjeda.
Najveći posao za gošće napravila je Ramić, koja je ostvarila dvije pobjede. Na otvaranju susreta je s 3:2 svladala Janković (8, 8, -9, -9, 8), no izjednačenje je osigurala Zajec okrenuvši 0:2 protiv Šantek (-11, -8, 7, 2, 6). Bjelovar je opet poveo nakon što je Grgić s 3:0 nadigrala Popec, a Pula se vratila u igru nakon pobjede Janković nad Šantek (3:0). No, da će dva vrlo važna boda put Bjelovara osigurala je Ramić svladavši Zajec s glatkih 3:0.
Malinska Dubašnica je sedma sa 7-11, slijedi Bjelovar sa 6-12 i Pula s 5-13. U posljednja dva kola Malinska dočekuje Pulu i Vrsar, Bjelovar čeka Mladost i TIS, a Pula ide u gostuje kod Malinske i Crikvenice. Još su razne opcije u igri, ali realno najlošiju situaciju ima Pula koja ne ovisi samo o sebi.
Starr i Crikvenica se nakon jedne sezone u najjačem društvu opraštaju od Superlige.

Dosadašnji susreti ove sezone
Malinska Dubašnica - Bjelovar 3:2
Bjelovar - Malinska Dubašnica 1:3

Pula - Malinska Dubašnica 3:0
Malinska Dubašnica - Pula ??

Bjelovar - Pula 3:1
Pula - Bjelovar 2:3