Miho Simović najbolji sportaš Županije

Uz Dan Dubrovačko-neretvanske županije Zajednica športa županije dodijelila je priznanja najuspješnijim sportašima.

Među njima našao se i stolnotenisač s obzirom da je za najboljeg sportaša Županije u 2020. godini izabran Miho Simović, član STK Libertas Marinkolora. Predsjednik Zajednice športova DNŽ Blaž Pezo istaknuo je kako je 2020. godina bila teška za sport s obzirom na specifične uvjete rada sportaša.
- Stoga su vaši uspjesi u 2020. još značajniji. Nadamo se da se ovakva jedna godina neće ponoviti i da su pred nama samo bolji dani. Najviše me raduje normalizacija sporta u smislu dolazaka gledatelja na sportska natjecanja. Sport bez toga nije ono što treba biti. Uloga županije bila je osobito značajna u ovom razdoblju jer da nije bilo financijskih sredstava i pratnje županije, mislim da bi život sporta i njegovo održavanje u ovim uvjetima bilo teško. U svakom sportu su bitni ljudi i oni nisu tu radi novaca, već drže i nose sport. Županija i Savez će ih uvijek u tome pratiti - rekao je Pezo.
- Doista je teška godina iza nas, posebno za sport. Mogu samo čestitati na tome kako ste je izdržali i kakve ste rezultate postigli u ovako teškim uvjetima. Svi sportaši, Savez športova i Zajednica športova, klubovi, svi su pokazali žilavost i entuzijazam da ne prekinu športske aktivnosti i da one mogu rezultirati odličnim rezultatima. Čestitam na dobro odrađenoj godini uz minimalna sredstva koja, nažalost, nisu mogla biti u uobičajenim iznosima. Uvjeren sam da nas sve čeka normalnije vrijeme i da ćemo se vratiti svim aktivnostima na svim područjima – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.