Važne pobjede Pule i Malinske, TIS kroji konačan poredak

I nakon posljednjeg 12. kola ženske Superlige i dalje ostaje nepoznanica tko su nove-stare prvakinje, a koja ekipa je posljednji putnik u niži rang.

Ključeve svega drži TIS, koji zbog COVID-19 protokola treba odigrati još tri susreta. Zagrepčanke su u lovu na naslov prvakinja, trenutno su drugoplasirana ekipa te im preostaju još susreti s Aquaestilom, dr. Časlom i Bjelovarom. Ako žele naslov trebat će sve tri pobjede. No, realno najveći favorit je dr. Časl, bez obzira na to što je prvi njihov međusobni susret završio tijesnom pobjedom 3:2. Ekipa iz Dedića tada je igrala bez Ni Xia Lian, što vjerujemo da ovog puta neće biti slučaj. Uostalom, aktualne braniteljice naslova imaju najjaču ekipu i bez Luksemburžanke.
TIS je u borbi za naslov, ali sudjelovat će i u odluci koja će ekipa sljedeće sezone napustiti superligaško društvo. Već od ranije u niži rang sele Starr i Crikvenica, te Hodošan koji je odustao od natjecanja na počeku sezone. Borba se vodila za izbjegavanje devetog mjesta, a nakon posljednjeg kola najbliži ispadanju je Bjelovar. Bjelovaru ostaje susret s TIS-om i ako upišu poraz opraštaju se od Superlige. U slučaju bjelovarske pobjede u niži rang će Pula. Naime, Bjelovar i Pula bi tada imali isti broj bodova, ali Bjelovar ima bolji međusobni omjer.
Pula je velik posao obavila kada je u posljednjem kolu slavila u gostima kod Malinske (3:1), iako i dalje ne ovise samo o sebi. Domaća ekipa je bolje otvorila, Magličić je s 3:0 pobijedila Zajec, ali na tome je i ostalo. Pula je ekipi s Krka prepustila tek set u ostala tri susreta. Malinskoj taj rezultat nikako nije išao u korist, trebala im je pobjeda u posljednjem susretu i to su ostvarile. Ostanak u ligi Malinska je potvrdila pobjedom nad Vrsarom (3:1). Koliko je bila izjednačena utrka zapravo najbolje govori podatak da je Malinska na kraju završila na šestom mjestu. Na otvaranju meča Jazbec je slavila nakon što je gubila 2:1 od Fajmut (-11, 6, -3, 8, 3), a potom je Magličić okrenula 2:1 protiv Riože (5, -7, -9, 5, 4). Smanjila je Vidaković pobijedivši Dujmović s 3:0, no da će važni bodovi put Krka pobrinula se Jazbec. Jurčević je dobila priliku umjesto Riože te je izgubila s 3:0.
Bjelovaru je za potvrdu ostanka trebala pobjeda, no u susretu s Mladosti to nisu uspjeli ostvariti iako su bili blizu. Tako da će o svojoj sudbini odlučivati u susretu protiv TIS-a. Mladost je bolje otvorila, Tomić je s 3:2 svladala Ramić (7, 8, -9, -5, 6), a potom je Ćosić s 3:1 pobijedila Šantek. Bjelovarčanke se vraćaju na krilima Grgić i Ramić. Prva je s 3:1 svladala Ilić, a Ramić je istim rezultatom pobijedila Ćosić. No, Zagrepčanke nisu dopustile preokret s obzirom na to da se opet ukazala Tomić. Šantek je povela 1:0 u setovima, ali sve ostalo otišlo je u korist iskusnije igračice zagrebačke ekipe.
Što se tiče ostalih ekipa gotovo sve je poznato. Zapravo jedina nepoznanica je Aquaestil, koji još uvijek može biti drugi. Varaždin je potvrdio četvrto mjesto, Mladost peto, Malinska Dubašnica je šesta, a Vrsar sedmi. Starr i Crikvenica nakon jedne sezone u superligaškom društvu vraćaju se u niži rang.