Petek: Nadam se što većem odazivu

- U finalu sam povela 2:0, no nakon toga sam stala, uvukao se nekakav strah. No, pobijedila sam strah te na kraju i Rumunjku, ovo mi je svakako najveći trofej u karijeri - tako je govorila Petra Petek nakon što je u lanjskom finalu Zagreb Opena s 3:2 pobijedila Rumunjku Plaian.

Turnir se održao u izazovnim vremenima, a slično će biti i vogo puta kada će turnir doživjeti svoje deseto izdanje.
Petra će i ove godine nastupiti. Mora braniti naslov, iako nije od velikih najava.
- Nadam se da će biti jači turnir nego lani. I radi Saveza, a i nas igračica. Želja mi je da bude puno prijava i jača konkurencija.
Sezona je završila, Varaždin je na kraju osvojio četvrto mjesto, a prva violina varaždinske ekipe Petra Petek ostvarila je 30 pobjeda i tek 4 poraza.
- S obzirom na pandemiju sezona je bila izazovna. Igrali smo samo prvenstvo, nije bilo turnira, a na kraju smo opet završili na visokom četvrtom mjestu. I klub i ja možemo biti zadovoljni uspjehom i mojim partijama s obzirom na to da sam upisala tek četiri poraza. Je, pandemija koronavirusa je svima naštetila, ali realno najviše mlađim generacijama. Nije bilo treninga i turnira, svima koji smo u sportu to nedostaje. Nadam se bojim vremenima, te da će se s ovim turnirom sve opet pokrenuti - istaknula je Petek te dodala:
- S obzirom na to da je kraj sezone održavam formu, a istodobno radim s klincima tri puta tjedno. Nakon duge pauze smo opet u dvorani i svi su se vratili. To mi je najveća pobjeda ove sezone. Svako malo su me oni i njihovi roditelji ispitivali kada će se moći trenirati. Ja sam, pak, molila Boga da mi barem mi se pola djece vrati u dvoranu. Na kraju sam doživjela veliko iznenađenje, nitko nije odustao - zaključila je braniteljica naslova.
Ovogodišnje izdanje Zagreb Opena održat će se 17. i 18. lipnja, a krajnji datum za prijaviti se je 10. lipnja. Prijaviti se može putem
e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a sve informacije o turniru možete pronaći na Prospectus_Zagreb_Open_2021.