Samsonov se izjednačuje s Primorcem

Objavljen je konačan popis kvalificiranih stolnotenisača za Olimpijske igre u Tokiju, koje će se igrati od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021.

U pojedinačnom natjecanju sudjelovat će ukupno 65 muškaraca i 70 žena, dok će po prvi put se natjecati i 16 mješovitih parova. Među olimpijcima kojima je cilj pojedinačno pobjedničko postolje je i Bjelorus Vladimir Samsonov, kojem će ovo biti sedme Olimpijske igre. Vladi se tako pridružio našem Zoranu Primorcu, Šveđaninu Jörgenu Perssonu, Belgijcu Jean-Michel Saiveu i Nigerijcu Segunu Torioli koji su nastupili na sedam Igara. Inače, Bjelorus je svoj olimpijski debi imao 1996. godine u Atlanti kada je imao 20 godina.
S 57 godina Luksemburžanka Ni Xia Lian postat će najstarija olimpijska stolnotenisačica u Tokiju, a igračici zagrebačkog dr. Časla ovo će biti peti nastup na Igrama. Sirijka Hend Zaza postat će najmlađa stolnotenisačica koja će nastupiti u stolnom tenisu na Olimpijskim igrama. Sirijka u Tokio se plasirala lani na kvalifikacijskom turniru zapadne Azije u Jordanu, kada je imala samo 11 godina. Nastupom u Tokiju postat će peti najmlađi sportaš na Olimpijskim igrama, najmlađa poslije rumunjske umjetničke klizačice Beatrice Hustiu 1968. godine.
Kina, kao vodeća sila u ovom sportu, je osvojila 28 od 32 zlatne medalje u povijesti Igara, a glavnu riječ vodit će i u Tokiju. Hrvatske boje u ekipnom dijelu branit će Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i Frane Kojić, dok je zamjena Filip Zeljko. U pojedinačnom dijelu nastupit će samo Pucar i Gaćina. Posljednji put Hrvatska je u ekipnom dijelu Igara bila 2008. u Pekingu u sastavu Zoran Primorac, Tan Ruiwu i Andrej Gaćina. Dvanaest godina nakon Hrvatska je opet među 16 ekipa na Olimpijskim igrama.

Men Singles

Women Singles


Mixed Doubles

Teams