Stolni tenis se vratio u Dom sportova, kreće Zagreb Open

U četvrtak i petak u Domu sportova igrat će se Zagreb Open, najjače stolnotenisko natjecanje u Hrvatskoj s međunarodnim predznakom.

Stolni tenis se nakon nešto manje od godinu dana opet vraća u Dom sportova. Da, neće to biti turnir na koji smo navikli prethodnih godina kao kad su u Zagreb dolazila najveća imena svjetskog stolnog tenisa, no situacija se od tada bitno promijenila. Osim pandemije COVID-19, koja je donijela kaos u naše živote pa tako i sport, u svjetskom stolnom tenisu je došlo do promjena po pitanju turnira. Nestali su 'World Tourevi' i 'Challengeri', pojavili su se 'World Table tennis' turniri pod nazivom Star Contender i Contender. Nedavno je najavljena i treća varijanta turnira pod nazivom WTT Feeder, a riječ je o natjecanjima koja bi bila manje financijski zahtjevna i više namijenjena mlađim igračima i onima slabijeg rankinga. Također, spominjala se i organizacija europskih turnira, no tek treba što će od toga svega na kraju biti.
I dok se sve to ne iskristalizira, Zagreb Open će doživjeti svoje deseto izdanje u novijim vremenima. Tradicija, unatoč izazovnim vremenima, nije prekinuta. Kao što smo rekli neće biti na razini turnira prije korona faze, uostalom tada je taj turnir bio pod ITTF patronatom, dijelio se veći nagradni fond, a i ono najvažnije - bodovi za svjetsku rang listu. I usprkos što je većina klubova i igrača, nakon turbulentne sezone, na 'godišnjem', što od 22. lipnja u Varšavi kreće Europsko prvenstvo te što još uvijek 'hara' koronavirus i većina reprezentacija pazi na svaki detalj da se ne zaraze uoči važnog natjecanja, u Zagrebu će se okupiti dobar dio onih koji nose hrvatski stolni tenis, kao i oni koji tek dolaze.
U muškoj konkurenciji listu predvode naši olimpijci Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, lanjski finalist Frane Kojić i Filip Zeljko, kojima će ovaj turnir biti odlična provjera uoči Europskog prvenstva. Od stranaca najzvučnija su imena Belgijaca Lambieta, Allegra i Cnuddea, a u Domu Sportova nastupit će još igrači iz Švedske, Češke, Austrije, Čilea, Sjeverne Makedonije i Katara. Kod djevojaka listu predvodi Čileanka Vega, 74. na svijetu. Među nositeljicama su naše Ivana Malobabić, Dorina Srebrnjak, lanjska pobjednica Petra Petek, Ivana Tubikanec, Hana Arapović, a tu su još i Čehinje Petrovova i Sevcikova.
Turnir će se održati pod COVID-19 protokolu, a gledateljima ulaz u dvoranu II Doma sportova neće biti moguć. No, zato će završni dan biti osiguran live prijenos mečeva. U četvrtak sve starta od 9 sati, a sve će završiti finalima U-21 turnira u 20.30 sati. U petak se kreće od 10 sati, a finala su u 17.20 (žensko) i 18.00 (muško).

 

QUALIFICATIONS

Men singles

Women singles

Men singles U21

Women singles U21

 

MAIN DRAW

Men singles

Women singles

Men singles U21

Women singles U21

 

 

Satnica /Schedule)  preuzmi

Popis prijava (Entry List)   preuzmi


ZAGREB OPEN 2021 - Covid 19 protokol     preuzmi