Kvalifikacije za omladinsko Europsko prvenstvo

Od srijede do petka, 23 - 25. lipnja 2021., igrat će se kvalifikacije za juniore i kadete za popunu mjesta za omladinsko Europsko prvenstvo, koje će se od 18. srpnja do 2. kolovoza igrati u Varaždinu.

Kod juniora direktan plasman na EP izborili su Ivor Ban, Filip Borovnjak, Borna Petek i Lovro Zovko, dok će kvalifikacije za još dva mjesta igrati Luka Lozušić, Leon Šantek, Leo Vekić, Rino Vidan i Luka Zlatkov. Kod kadeta direktan plasman ostvarili su Leon Benko i Ivan Hencl, dok će kvalifikacije za još dva mjesta igrati Simon Dvorski, Tin Islamović, Franko Majcen, Gabrijel Marjanović i Vito Milak. Kvalifikacije će se igrati u dvorani u Medarskoj, na stolovima Tibhar i s lopticama Tibhar, a prijave ili odjave su do utorka, 22. lipnja, do 14 sati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Igra se dvokružno, svatko sa svakim će igrati dva puta.

Juniori će svoj turnir igrati u srijedu i petak. Oba dana turnir starta od 10 sati i igra se na četiri dobivena seta. Ujutro će se igrati dva kola, popodne dva kola. Sljedeće kolo igra se najmanje 15 minuta po završetku prethodnog. Dvojica najboljih u kvalifikacijama izborit će pojedinačni dio EP-a, dok će se za ekipni dio izabrati petorica stolnotenisača.

Kadeti će kvalifikacije za EP igrati u četvrtak, prva partija kreće u 10 sati, a drugi krug starta od 16 sati. Igra se na tri dobivena seta, a sljedeće kolo igra se najmanje pet minuta nakon završetka prethodnog kola. Dvojica najboljih, nakon oba kruga kvalifikacija, izborit će nastup na omladinskom Europskom prvenstvu.

Za kvalifikacije će vrijediti sljedeća pravila:
- Diskvalifikacija u slučaju nesportskog ponašanja, predavanja ili raspucavanja.
- Trenerima je dozvoljeno pripremanje za sljedeći meč i analiza prethodno odigranog meča sa svojim igračima.
- Igrači za vrijeme mečeva imaju pravo zvati 'time out', ali igraju sami odnosno bez pomoći trenera.
- Početne pozicije igrača izvlače se prije početka kruga.
- Svi mečevi će se snimati.