Poznat ždrijeb Europskog prvenstva

Poznat je ždrijeb kvalifikacija pojedinačnog Europskog prvenstva, koje se igra u Varšavi od 22. do 27. srpnja.

Hrvatsku će u muškoj konkurenciji predstavljati Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i Filip Zeljko, dok je Frane Kojić morao odustati zbog lošeg zdravstvenog stanja. Kod djevojaka nastupit će Mateja Jeger, Andrea Pavlović i Hana Arapović. Pucar i Gaćina su nositelji te ne igraju kvalifikacije, a parovi glavnog ždrijeba bit će poznati u ponedjeljak. 
U kvalifikacijama pojedinačne konkurencije kod stolnotenisača Zeljko je drugi nositelj u skupini 11, ispred je Belgijac Devos, a iza Bugar Krastev. Kod stolnotenisačica Jeger je prva nositeljica u skupini 2, a tu su još Norvežanka Carlsen i Čehinja Blaškova. Arapović je treća nositeljica u skupini 9, a tu su još Turkinja Yilmaz i Poljakinja Ka. Wegrzyn. Pavlović je druga nositeljica u skupini 12, ispred je Belgijka Degraef, a iza Latvijka Musajeva.
Prvoplasirani iz skupina direktno će se plasirati u glavni ždrijeb, dok će drugoplasirani u dodatno razigravanje. 
U muškim parovima u 1. kolu kvalifikacija Pucar i Slovenac Jorgič idu na Lusina i Ursua (Estonija/Moldavija), dok će Zeljko i Englez Walker na Izraelce Taubera i Shustermana. Kod djevojaka u 1. kolu kvalifikacija Jeger i Pavlović će na Portugalke Fins i Matos, dok će Arapović i Slovenka Opeka na Kisel i Bratejko (Bjelorusija/Ukrajina).
U 1. kolu kvalifikacija mješovitih parova Pavlović i Moldavac Putuntica idu na Andersena i Bardsley (Danska/Engleska), dok će u 2. kolu kvalifikacija Zeljko i Jeger na Talijane Rech Daldossa i Vivarelli.
Prva dva dana na rasporedu su mečevi kvalifikacija, dok će se jedino u srijedu od 19 sati igrati 1. kolo glavnog ždrijeba mješovitih parova. Završnica mješovith parova je u petak u 21 sat. Finala u pojedinačnoj konkurenciji i parovima su u nedjelju od 15.30.    

Ždrijeb možete ispratiti na sljedećem linku https://www.ettu.org/en/events/ittf-european-individual-championships-/draws---results/