Dominacija Nijemaca, Boll i Solja europski prvaci

ETTU

Nijemci Timo Boll i Petrissa Solja novi su europski prvaci.

Boll je u finalu s 4:1 pobijedio sunarodnjaka Dimitrija Ovtcharova te osvojio osmu titulu europskog prvaka. Ovim uspjehom 40-godišnji Nijemac je osvojio rekordnu 27 titulu na kontinentalnim smotrama. Zanimljivo, prvi naslov prvaka osvojio je prije čak 19 godina.
Kod žena Solja je po prvi put europska prvakinja, a u finalu je pobijedila sunarodnjakinju Shan Xiaonu s 4:1. Osim što su igrale finale u pojedinačnoj konkurenciji, njih dvije su poharale konkurenciju u parovima. U finalu su s 3:2 svladale sunarodnjakinje Ninu Mittelham i Sabinu Winter.
Kod muških titulu su iznenađujuće osvojili Rusi Lev Katsman i Grebnev nakon što su u finalu s 3:1 pobijedili poljsko-belgijski par Jakuba Dyjasa i Cedrica Nuytincka.
Inače, Nijemci su na ovom prvenstvu ostvarili povijesni uspjeh. U čak tri finala (muški i ženski pojedinačno te ženski parovi) igrali su samo njemački reprezentativci. U Varšavi su osvojili četiri zlatne medalje i tri srebrne, što im je najuspješnije prvenstvo ikad. DIo ovih uspjeha potpisuje i naša Tamara Boroš, koja je pomoćna trenerica ženske selekcije. S ovom reprezentacijom je radila protekle četiri godina, a od 1. rujna postat će glavna trenerica.