Gaćina bolji od Togoanca, slijedi meč s Lebessonom

Andrej Gaćina uspješno je odradio meč 1. kola na Olimpijskim igrama, naš stolnotenisač je pobijedio Togoanca Dodji Kokoua Fannya s 4:0 (5, 6, 3, 11).

Sljedeći suparnik našem reprezentativcu bit će Francuz Emmanuel Lebesson, europski prvak iz 2016. i 41. igrač na svijetu.
- Bio je to lagan meč, kao što se vidi po rezultatu. Trebalo je pristupiti profesionalno i onda je sve bilo u skladu s očekivanjima. Nisam se puno umorio što je dobro. Sljedeći suparnik je Lebesson. Naši međusobni dvoboji su bili s različitim ishodima, ali znam što očekivati, šanse su 50-50. Bit će važno kako će tko ući u meč, kako će se osjećati. Po meni u tom susretu nema favorita - istaknuo je Gaćina i pritom usporedio ove Igre s prethodnim.
Našem stolnotenisaču ovo su četvrte Igre.
- U Selu je dobra atmosfera, družimo se s ostalim sportašima koliko možemo, a sad su sve već svi razbježali jer su krenula natjecanja. Možda se najviše družimo s boksačem Plantićem, plivačem Miljenićem, te tenisačima.Svaki dan je isto vrijeme, kao da je naručeno ha, ha. Preko dana je vruće, navečer padne temperatura pa je ugodnije. Svuda smo pod maskama pa to jedino malo živcira. No, čovjek se navikne. Peking i London su bili dobri, Rio je bio možda najgori, pogotovo što se tiče smještaja. Ovdje je sve super, od hrane, smještaja, prijevoza, sve je čisto i uredno... Dosad nisam imao nikakvih problema.
Ako prođe Francuza, naš stolnotenisač ide na Kineza Fan Zhedonga, svjetskog broja 1.
- Moglo je puno bolje, što reći. Bilo bitno izbjeći Kineza u tome 3. kolu, no nije ispalo kako smo se nadali. Tu sam imao peh. Oni su za Igre računali po starom bodovanju i tu sam 33. nositelj. Da se gledalo po novom bodovanju bio bih 30. nositelj i uopće ne bih igrao taj prvi meč. Uopće neću razmišljati o Kinezu, koncentriran sam na Lebessona. Ako i dođem do Fan Zhendonga, super - zaključio je Gaćina.