Gaćinu u 2. kolu Olimpijskih igara zaustavio Lebesson

HOO

Andrej Gaćina oprostio se od pojedinačnog dijela Olimpijskih igara.

Nakon Togoanca, s kojim dakako nije imao problema u 1. kolu u subotu, nedjelja je donijela puno ozbiljnijeg suparnika. Bivši europski prvak Francuz Emanuel Lebesson (41. igrač svijeta) svladao je Gaćinu (42.) s 4:0 (6, 8, 10, 11).
U trećem setu se činilo da je Gaćina možda na putu preokreta. Imao je vodstvo 10:7, no uslijedilo je pet uzastopnih poena Lebessona i odlazak i trećeg seta na stranu Francuza. U jednom se trenutku požalio naš igrač da ne vidi dobro lopticu pri servisu, a Lebesson doista u jednom trenutku serve glavom zaklanjao lopticu.
Vrlo sličan scenarij i u četvrtom setu.Gaćina je imao dvije vezane set lopte, pa još jednu pri vodstvu 11:10. Niti jednu nije iskoristio, Lebesson jest sve svoje, te osigurao prolaz dalje. Čeka ga težak ždrijeb, sljedeće kolo nosi mu prvog stolnotenisača svijeta, Kinez Fan Zhendong. DOtle, Gaćina se sprema za ekipni dio gdje nam je suparnik Kineski Tajpeh.
U pojedinačnom turniru još nam je preostao Tomislav Pucar koji za prvog suparnika u ponedjeljak ima Slovenca, Bojana Tokiča.