Pucar zaustavljen u 2. kolu od Slovenca Tokića

Tomislav Pucar (33. na svijetu) nije se uspio plasirati u 3. kolo Olimpijskih igara, bolji je bio Slovenac Bojan Tokić s 4:0 (9, 8, 9, 10).

Slovenac je još jednom dokazao kako ne leži našem stolnotenisaču. Riječ je o igraču koji drži 66. mjesto na svijetu, 15 godina je stariji od Tomislava, igrač koji je prikupio čak 17 svjetskih prvenstava, tri bronce s europskih prvenstava i kojem su Igre u Tokiju već četvrte u karijeri.
- Igrao sam ranije dva puta s njim i oba puta sam izgubio, ali vrlo tijesno. Sada je bilo 4:0, iako su sva četiri seta su bila vrlo blizu. Vodio sam 9:7 u prvom i da sam to dobio, možda bi psihološki bilo sve drukčije. Setovi su bili dosta gusti, ali je u završnicama on bio bolji - kazao je Pucar.
Dan ranije od natjecanja se oprostio Andrej Gaćina, a preostaje nam još ekipni dio Igara. Čeka nas težak zadatak, suparnik je Kineski Tajpeh s kojim igramo 2. kolovoza.
- Tajpeh je favorit. Vrlo su kvalitetni, ali mi ćemo dati sve do sebe i nećemo se dati. Ovi porazi neće utjecati na ozračje u momčadi, imamo još šest dana za odmor i pripremu.