Počelo kadetsko Europsko prvenstvo u Varaždinu

Nakon juniorskog Europskog prvenstva, u utorak u Varaždinu počelo i kadetsko EP.

Kao i kod juniora, prvenstvo je startalo ekipnim natjecanjima, a obje hrvatske reprezentacije startaju iz I. divizije.
Kadeti (Leon Benko, Ivan Hencl, Franko Majcen i Tin Islamović) su u skupini A s Rumunjskom, Švedskom i Portugalom. Kadeti su se pripremali u Svetom Martinu, a kasnije su pripreme nastavili u dvorani u Medarskoj. Trenirali su i s juniorkama, s kadetkinjama...
- U Medarskoj smo imali nekoliko sparing partnera (Domagoj Maglić, Roko Tošić, Dragutin Šurbek i Klara Cakol). Svi su nam puno pomogli u pripremi, a posebno moram pohvaliti Šurbeka i Tošića s obzirom na to kako su bili fokusirani u želji da pomognu mladima. Što se tiče Eura po mojoj procjeni smješteni smo u najjaču skupinu, iako je zbog nedostatka natjecanja, zbog pandemije Covid-19, teško nešto procijeniti. S obzirom na to da nije bilo previše turnira ne znam ni potpune informacije o našim suparnicima, u kakvoj su formi itd. Krećemo u natjecanjem s puno nepoznanica. Rumunji najviše iskaču i po meni su prvi favoriti za naslov. Bujor je prisutan na sceni već 3-4 godine, ima mnogo međunarodnih turnira, čak možda više nego Hencl hrvatskih turnira. Pandemija je svakako naštetila mladima. Kroz treninge je to dobro izgledalo, a bitno je da budu opušteni iako im je to prvo EP - istaknuo je Josip Jerković, trener kadeta.
Kadetkinje (Marla Vidaković, Sena Smailji, Zrinka Rebić i Mia Buić) su u skupini B s Bjelorusijom, Ukrajinom i Grčkom. Pripremali su se s našim juniorkama i reprezentacijom Slovenije, a zadnjih pet dana u dvorani u Savskoj sa sparing partnerima Klarom Bardač, Franom Mihaljevićem itd.
- Svi su zdravi i spremni za početak, što je važno jer ih čeka naporan turnir - istaknuo je trener kadetkinja Tomislav Kolarek.
- Djevojke su mlade, ovo im je prvo EP , i vjerujem da mogu biti dobre ako budu hrabre i ako se bore kako znaju. O suparnicama sam se informirao najviše preko YouTubea, s obzirom na to da dulje razdoblje nije bilo turnira zbog pandemije. Bjelorusija je drugi nositelj Eura, iako ne znam koliko je to realno, ukrajinske igračice igraju s materijalom. Želio bih opravdati trenersku poziciju, da ostanemo u I. diviziji, odnosno gdje sam ih preuzeo. No, volio bih da i prođemo u osminu finala pa da vidimo što možemo jer onda počinje sasvim drugi turnir. Ako nas sreća pomazi možda i dalje od osmine finala. Ima reprezentacija koju su po kvaliteti bolje, ali i neke koje su tu negdje po kvaliteti, a rangirane su kao nositelji. Bilo bi lijepo da krenemo dobro u ekipnom, što bi ih očvrsnulo mentalno i moralno te bi im sigurno koristilo za pojedinačni dio - zaključio je Kolarek.