Tijesan poraz od Mađarske za oproštaj od Eura

ETTU

Hrvatske stolnotenisačice opraštaju se od ekipnog Europskog prvenstva u Cluj Napoci.

Nakon poraza od Portugala (3:1) na startu EP-a, u drugom susretu skupine E svladala nas je Mađarska (3:2).
Hrvatska je pružila dobar otpor brončanim s prošlog Eura. Otvaranje pripalo Mađaricama, Dora Madarasz je s 3:0 svladala Ivanu Malobabić, a potom je Mateja Jeger imala 2:0 protiv njihove najbolje igračice Georgine Pote. Nije uspjela kapitalizirati odličnu igru prva dva seta kada je 52. igračicu na svijetu ostavila na 11:4 i 11:5. U igru nas je vratila Petra Petek, koja se lako obračunala s Leilom Imre (3:0). Nije uspjela iznenaditi Potu, ali je zato sve naplatila u susretu s Madarasz. Jeger je Mađaricu nadigrala u tri seta. U odlučujućem meču Malobabić je dobro otvorila, povela 1:0, ali na tome je i ostalo. Pota je u sljedeća tri seta potvrdila mađarsku pobjedu.
- Meč s Mađaricama je mogao otići i na našu stranu. Valjda ne zvuči bahato, ali tako je moglo biti i u susretu s Portugalom. Cure su bile borbene, dale su maksimum u tom trenutku i trebamo biti zadovoljni. Naravno, ostaje žal svih nas jer smo u svakom meču bili blizu, pogotovo nakon prvog meča – istaknuo je izbornik Darko Arapović.
Naše djevojke imaju za čime žaliti jer su u oba susreta skupine, koja je bila najjača, pružale odličan otpor te su uz malo sreće neki susreti mogli i drukčije završiti. S Portugalom Mateja Jeger je poražena od Yu Fu i Shao Jieni u petom setu. Sa Shao Jieni je vodila 1:0 i 2:1, s Yu Fu je vodila 2:0 u setovima. Na kraju identičnu situaciju imala je i u susretu s Mađaricom Potom gdje je, nakon vodstva od 2:0, svladana u petom setu. I to sve protiv reprezentacija koje su na prošlom Euru osvojile srebro i broncu, čije su igračice puno bolje rangirane od naših. Naprimjer, naše suparnice imaju po dvije igračice koje su pozicionirane oko 50. mjesta na svijetu.

HRVATSKA – MAĐARSKA 2:3
Malobabić - Madarasz 0:3 (-9, -7, -8)
Jeger - Pota 2:3 (4, 5, -8, -9, -6)
Petek - Imre 3:0 (5, 4, 11)
Jeger – Madarasz 3:0 (9, 4, 7)
Malobabić - Pota 1:3 (7, -3, -7, -6)