Očekivano Josip Mustapić i Dorina Srebrnjak

1mustapicProteklog vikenda su u Varaždinu odigrani Top 12 turniri u konkurenciji kadeta i kadetkinja. STK Igea Željezničar bio je domaćin turnira za kadete, na kojem je očekivano slavio Josip Mustapić, član Splita omjerom od deset pobjeda uz samo jedan poraz. U susretu koji je odlučivao o prvom mjestu Mustapić je 3:0 u setovima bio bolji od Velikogoričana Martina Petrovića, kojemu je taj poraz s Mustapićem bio jedini poraz na turniru.

S tri poraza treće mjesto je zauzeo Luka Šarčević iz riječkih Srdoča, koji je odigrao vrlo dobar turnir i opravdao visoku poziciju na kadetskoj ranglisti. Vrlo dobar plasman je zabilježio Josip Arbanas, član Obrtničke škole iz Slavonskog Broda,  omjerom od sedam pobjeda i četiri poraza. Pomalo neočekivano, s čak četiri poraza, turnir je na petom mjestu završio prvoplasirani igrač s aktualne rangliste, Matej Murat, član Brckovljana. Od šestog do osmog mjesta su se poredali igrači varaždinskog Igea Želejezničara Matija Hrelec, Fran Golob i Marko Vidaček.

U susjedstvu, u stolnoteniskoj dvorani STK Varaždina odigran je TOP 12 kadetkinja, na kojem je očekivano, s 11 čistiih pobjeda slavila Dorina Srebrnjak, članica ŽSTK Pule, ispred najveće konkurentice Šenkovčanke Eme Toplek, koja je zabilježila samo jedan poraz. Treće mjesto je zauzela članica zadarske Jadere, Mateja Ombla, koja je turnir završila s dva poraza. Sve tri prvoplasirane igračice su pokazale da su za koplje ispred svojih konkurentica, jer je četvrtu poziciju zauzela domaća igračica Dina Ratajec s čak pet poraza, koliko su imale i petoplasirana Ana Pia Načinović iz Pule, te Justina Mihaljević iz osječkog Vodovoda. Vrlo solidnu sedmu poziciju je zauzela Klara Cakol iz Zaboka, dok se od Osječanke koja igra za Šenkovec, Petre Petrinšak, ipak više očekivalo, jer je Petrinšak natjecanje završila na osmom mjestu sa samo četiri pobjede.