Mladost dočekuje Dalenergosetproekt iz Vladivostoka

tami_mladostŽdrijeb najboljih osam ekipa ETTU Cup-a Mladostašicama je, za protivnice u četvrtfinalu, donio izuzetno jaku rusku ekipu Dalenergosetproekt iz Vladivostoka. Ruskinje su na papiru favorit, jer za ekipu iz Vladivostoka nastupaju ponajbolje igračice iz bivših sovjetskih republika, tako da bi se slobodno moglo reći da Mladostašice igraju protiv reprezentacije bivšeg SSSR-a.

Naime, Dalenergosetproekt u rosteru ima dvije Bjeloruskinje: Viktoriu Pavlovich (28. igračica sa aktualne svjetske rangliste) te njenu sestru Veroniku Pavlovich (102) koja je nekoliko godina branila boje zagrebačkog kluba. U ekipi je i ponajbolja svjetska mlada igračica, Ukrajinka Margaryta Pesotskaya (65) dok roster zatvaraju dvije Ruskinje: Anna Tikhomirova (69) i Irina Kotikhina (99). Ruskinje su 2008. godine osvojile ETTU Cup dok su prošle sezone poražene u poluzavršnici. Mladostašice će nastupiti u najjačem sastavu: Tamara Boroš, ovogodišnje pojačanje Japanka Mitsuki Yoshida, Mirela Đurak, Mateja Jeger i Mirna Tomić.
Susret se igra u subotu, 14. 01. 2011. s početkom u 18 sati u Domu Lovro Ratković, Sportski park Mladost, a ulaz je besplatan.