Han Vukelja do osmine finala, Vale i Benko zaustavljeni u 1. kolu

ETTU

Posljednjeg dana Europskog U13 Challengea u Podgorici u završnici smo imali troje predstavnika, Denija Valea, Lanu Benko i Leeloo Han Vukelju.

Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, Han Vukelja je u osmini finala poražena od Portugalke Pinto s 3:2 (-6, 9, 3, -8, 7)., koja je na kraju zaustavljena u polufinalu. Za razliku od ekipnog natjecanja gdje je izgubila s 3:0, Benko je u pojedinačnom pružila puno jači otpor protiv Portugalke Leal, ali je svladana među 32 s 3:2 (5, -7, -6, 6, 8). Među 32 nakon pet tijesnih setova (10, 9, -7, -9, 9) svladan je i Vale od Španjolca Salceda.
U utješnom natjecanju Petar Zidarić je u 1. kolu bio slobodan, da bi ga u osmini finala pobijedio Ukrajinac Soltys s 3:0 (7, 9, 12).
Europski prvaci u kategoriji do 13 godina su Nijemica Nguyen i Austrijanac Girlinger. Nguyen je za zlato s 3:0 pobijedila Portugalku Leal, a broncu su osvojile Poljakinja Rajkowska  i Portugalka Pinto. Girlinger je osvojio zlato nakon što je u finalu bio bolji od Poljaka Michne s 3:1.Treće mjesto su osvojili Poljak Pakula i Turčin Öztoprak.