Tajpežanin Lin i Japanka Ito osvojili WTT Contender u Zagrebu

Tajpežanin Lin Yun-Ju i Japanka Mima Ito pobjednici su prvog WTT Contender turnira u Zagrebu.

Lin Yun-Ju, 20-godišnji neugodni ljevak u muškom pojedinačnom finalu je s uvjerljivih 4:0 svladao 19-godišnjeg Kineza Xiang Penga i pokazao da je, u ovom trenutku, ipak 
bolji i kvalitetniji igrač. Kinez je na turniru napravio dva 'skalpa' pobijedivši Japanca Harimota i Tajpežanina Chuanga, ali Lin nije dozvolio još jedno iznenađenje.
-Jako sam sretan jer je prošlo mnogo vremena otkako sam zadnji put osvojio turnir. Prošlo je dvije godine! Ovo finale svakako nije bilo lako, možda je tako izgledalo, ali svaki meč je težak i moraš se koncentrirati. Moj servis i prijem servisa odlučili su današnji ishod. Zato sam pobijedio, barem po mom mišljenju - kazao je Lin Yun-Ju po završetku meča.
Kod djevojaka smo gledali japansko finale, a Ito je s 4:2 pobijedila Miu Hirano te osvojila prvu titulu pojedinačno ove godine i treću na WTT turnirima. Inače, Japanke su se susrele prvi put nakon 2019. godine, a tada je Ito slavila s 4:3. Ovo joj je četvrta pobjeda nad Hirano u nizu, a ukupno vodi sa 7:4.
-Ovo je bio jako lijep, ali i jako težak tjedan za mene. Kao što znate, igrala sam parove, mješovite parove i naravno, pojedinačno ovdje u Zagrebu. Ali, iz dana u dan, uživala sam sve više i više. Mentalna snaga i fokus bili su važni, bilo da se radi o usredotočenosti na igru, na stol ili stolni tenis. Ne mislim da sam ikada izgubila pozitivnu energiju -istaknula je simpatična Japanka.


Južnokorejci Cho Daeseong i Jang Woojin pobjednici su u konkurenciji muških parova. U finalu su lakše od očekivanog bili bolji od brončanih sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Houstonu, drugoplasiranih na WTT Grand Smashu u Singapuru i pobjednika na WTT turnirima u Fremontu i Westchesteru, Japanaca Ude i Togamija s 3:0. Meč je mogao otići i u drugom smjeru da su Uda i Togami iskoristili vodstvo od 10:6 u drugom setu, ali na kraju su svoju prvu titulu u paru osvojili drugi nositelji.
Japanka Hina Hayata je na titulu u mješovitim parovima dodala i onu u paru sa sunarodnjakinjom Mimom Ito. U finalu su svladale Nijemice Shan i Winter s 3:1. Hayata i Ito su umalo zakomplicirale već dobiveni meč jer su se druge nositeljice u četvrtom setu vratile s 10:3 na 10:9, ali nakon time-outa Japanke su zahvaljujući promašaju Winter riješile susret u svoju korist i došle do toliko željene titule, koja im je izmaknula u finalu Svjetskog prvenstva u Houstonu i Grand Smasha u Singapuru.

Pojedinačno (M)
Finale:
Lin Yun-Ju (Taj) - Xiang Peng (Kin) 4:0 (8, 9, 5, 8)

Pojedinačno (Ž)

Finale:
Hirano (Jap) - Ito (Jap) 2:4 (-8, 4, -4, -7, 10, -1)

P
arovi (M)

Finale: Uda/Togami - Cho/Jang (Kor) 0:3 (-9, -11, -8)

Parovi (Ž)
Finale: Ito/Hayata (Jap) - Shan/Winter (Njem) 3:1 (10, 3, -8, 9)