SKUPŠTINA HSTS-a Superliga počinje 17. rujna, Starr ostaje član Saveza

U subotu se u dvorani III Doma sportova održala godišnja Skupština Hrvatskog stolnoteniskog saveza na kojoj je od mogućih 104 bilo prisutno 58 klubova s pravom glasa.

Skupštinu je otvorio predsjednik Zlatko Pospiš i zahvalio se administrativnoj tajnici Josipi Zajec i direktoru Renatu Čengiću, uručivši mu plaketu, za uspješnu organizaciju WTT Contender turnira u Zagrebu.
Na poziv predsjednika HSTS-a Zlatka Pospiša Skupština je održala minutu šutnje za stolnoteniske djelatnike Darka Čargonju, Zlatka Novakovića i Viktora Fiolića. Ove godine zapisnik je vodila javna bilježnica Željka Maroslavac, a cijela Skupština se i snimala.
Pospiš i Čengić iznijeli su što se radilo u protekloj godini, a naglasak je stavljen na državnu reviziju  i reviziju HOO-a, koje su jako usporile rad Saveza. Izvješća su podnijeli i glavni tajnik HSTS-a Goran Radanović, Damir Komerički iz Udruge hrvatskih stolnoteniskih sudaca te predsjednik Nadzornog odbora Damir Vidović.

Skupština HSTS 2022jpg
U stalno članstvo jednoglasno su primljeni sljedeći klubovi: STK Aldinov centar, STK Vrgorac, STK Sveta Marija, STK Susedgrad, STK Kamenitovac, STK PingPongParkinson, STK Rakuni i STK Kukuljanovo. Puno polemike i rasprave izazvao je mogući prestanak članstva STK Starra u HSTS-u, no većina skupštinara na kraju nije prihvatila da STK Starr više ne bude član HSTS-a. 
Zbog odlaska ili nemogućnosti daljnjeg obavljanja funkcije određenih djelatnika Skupština je usvojila nove osobe za Stegovnu komisiju, Izvršni odbor i Nadzorni odbor. U Stegovnoj komisiji Borna Žarac izabran je za predsjednika, dok je Karlo Odak novi član umjesto Edija Suljića. Ispražnjena mjesta u Izvršnom odboru odlaskom Marinka Matulovića, Sandre Paović, Damira Jurčića, Hermana Vukušića i Čedomira Millera popunit će Krunoslav Belić, Goran Petrović, Mijo Bakić, Paula Markati i Miodrag Banjac. Nova članica u Nadzornom odboru je Lora Krkalo.
Na kraju, nazočnima se obratio naš bivši reprezentativac i trener u STK Zagreb Tomislav Kolarek, koji je uputio konstruktivnu kritiku.
-Htio bih upoznati HSTS i vas skupštinare sa situacijom u STK Zagreb. Prije dvije i pol godine nakon smrti stolnoteniske legende Dragutina Šurbeka imao sam čast preuzeti STK Zagreb. Naišao sam na situaciju da je klub imao par članova i bio zapravo nekakva marginalna sredina rekreativnog stolnog tenisa. Nakon tri godine brojčano smo se podigli na 80-ak članova, igramo dvije Superlige, osvajači smo Kupa i viceprvaci države i žene su nam 5. u državi. Brojni mladi prepoznali su naš rad i došli kod nas u klub u želji za napretkom. Čak sam kalkulirao da će od iduće sezone nakon prijelaznog roka mislim 30% omladinskih reprezentativaca dolaziti iz STK Zagreb. To je jedna pozamašna brojka. Nadam se da se vodstvo HSTS-a može s tim složiti. Tako da je rad STK Zagreb i nacionalni interes. Kako je u interesu zagrebačkog stolnog tenisa i hrvatskog stolnog tenisa da STK Zagreb izgubi stolnoteniske termine u SC Dragutin Šurbek? Okretao se čovjek u grobu jer je on osnovao taj klub. Da izgubi termine u toj dvorani i dobije termine u dvorani na Velesajmu u kojoj već ima termine. A svi znamo, tj. vi ne znate, ali nekolicina zna da je Velesajam na natječaju i pitanje je da li će i dalje biti iskorišten za sportske i stolnoteniske namjene. Jerbo mi smo sutra možda na cesti. Jerbo 30% reprezentacije je na cesti. Apeliram ovim putem, pomozite nam u našem daljnjem radu. Mi nismo neprijatelji, mi pokušavamo nešto stvoriti iz ničega -istaknuo je Kolarek.
Odmah nakon Skupštine HSTS-a održan je i Zbor ligaša Superlige i 1. Hrvatske muške i ženske lige. Podijeljeni su pehari drugoplasiranima i trećeplasiranima u Superligi i prvoplasiranima u 1. HL za proteklu sezonu. U Superligi će kao i prošle sezone nastupati 12 muških i 10 ženskih klubova. Na kraju sezone ispadaju dva kluba kod muških i kod žena. Superliga počinje 17. rujna. Igrat će se 'vezani' susreti, kod muških subota/nedjelja, ali ako se klubovi dogovore bit će moguće oba susreta igrati u subotu. Kod djevojaka oba susreta će se igrati u subotu. Posljednji meč u prvom dijelu sezone igrao bi se 27. studenog 2022., a nastavak lige u proljeće. Što se tiče 1. Hrvatske lige ona bi trebala krenuti 24. rujna 2022. 
Parovi Superliga žene: Jaska-Zagreb, TIS-Varaždin, Mladost-Dr. Časl, Vrsar-Aquaestil, Bjelovar-Mladost Petrinja
Parovi Superliga muški: Starr-Mihovljan, Donat-STK Zagreb, Dugo Selo-TIS, Vodovod-Požega, Split-Libertas Marinkolor, Pula-GSTK Zagreb
Parovi 1. HL muški istok: Putjane-MSTC Čakovec, Graničar-Slavonski Brod, Visia-Željezničar, Podravka, Cibalia-Našice, Mladost Petrinja
Parovi 1. HL muški zapad: Marathon-Dugo Selo 2, Libertas Marinkolor 2, Srdoči-Jadran, Samobor-Velika Gorica, Duga Resa-Klek
Parovi 1. HL žene istok: Koprivnica-Pitomača, Šenkovec-Mihovljan, Požega, Cibalia-Vodovod, Hodošan-MGK-Drava
Parovi 1. HL žene zapad: Dugo Selo-Sveta Nedelja, Sveti Jakov-Crikvenica, ŽSTK Pula-Jadran, Samobor-Velika Gorica, Stubaki, Urania

IMG 20220702 112337
IMG 20220702 112147