Fantastični Roko Tošić i Tan Ruiwu

roko_tosic2Otvaranje sezone GAC World Toura je kao iz snova za naše igrače. Nakon što je Tomislav Zubčić ostvario plasman među šesnaest najboljih na prvom turniru sezone u Budimpešti, najmanje isti uspjeh ponovili su Roko Tošić i Tan Ruiwu na turniru u Velenju. Roko Tošić je u prvom kolu glavnog turnira napravio najveće iznenađenje kola, pobijedivši 20. igrača sa svjetske rangliste i osmog nositelja turnira Bastiana Stegera (GER) 4:3 u setovima. U drugom kolu Tošić je bio bolji od 58. igrača sa svjetske rangliste, Rusa Igora Rubtsova 4:2, te je izborio plasman u osminu završnice, gdje ga čeka Mihai Bobocica iz Italije.

Tošić ima veliku šansu za plasman karijere na turnirima iz World Tour serije i povratak među 150 najboljih igrača na svijetu. Tan Ruiwu je imao nešto lakši posao od Tošića. U prvom kolu je pobijedio Nijemca Larsa Hielschera (152. igrač sa svjetske rangliste) 4:1, da bi u drugom kolu nadvisio Huang Seng Senga (154.) iz Kineskog Tajpeha. Protivnik Tana je Kanađanin Wang Eugene, 151. igrač sa svjetske rangliste.

Naše djevojke nažalost nisu prošle prvo kolo. Cornelia Molnar je poražena od Rumunjke Daniele Dodean 2:4 u setovima, dok je Tian Yuan poražena od Japanke Hirano Sayaka 0:4 u setovima.