Mravinjak u Krapini

luka_fucec2U organizaciji HSTS-a i STK Zagorca iz Krapine, u Krapini je održan treći turnir iz serije Trofej Reno Vinek. Nastupilo je 394 natjecatelja iz preko 60 hrvatskih klubova u osam konkurencija. Turnir je otvorio gradonačelnik Krapine gospodin Josip Horvat, a nagrade je podijelio načelnik PU Zagorsko Krapinske, gospodin Željko Cujzek. Turnir je pratio velik broj zaljubljenika celuloidne loptice iz Krapine i šire okolice, tako da je dvorana bila dva dana poprilično ispunjena.

U konkurenciji najmlađih kadeta pobijejdio je Dijan Kučera iz zagrebačke Industrogradnje ispred Mihaela Lackovića iz osječkog Vodovoda. Zapaženo treće mjesto zauzeli su Domagoj Kramarić iz Zaboka, te Lovro Zovko, član GSTK Zagreba.

Kod najmlađih kadetkinja nastavila se dominacija igračica HASTK Mladost Iskona. Pobijedila je Sara Sušac ispred klubske kolegice Klare Bardač, dok su treće mjesto podijelile, očekivano, Ivana Grgić iz Bjelovara, te neočekivano, članica Donjeg Miholjca, Marta Jurčević.

U konkurenciji mlađih kadeta dvostruko slavlje Varaždinaca. Pobijedio je Marko Vidaček iz Igea Željezničara ispred klubskog kolege Benjamina Podkrajca, dok su treće mjesto podijelili Luka Martinek (Brckovljani) i Mario Banek (Vodovod Osijek).

Kod mlađih kadetkinja pobijedila je Andrea Pavlović iz Svetog Jakova, koja je prilično "zakomplicirala" ždrijeb na turniru. Naime, Pavlović je poražena u skupini od Ivane Lesničar iz Opatije, te je u drugom kolu glavnog turnira porazila drugu nositeljicu Vlatku Vrdoljak. Ovakav rasplet najbolje su iskoristile Opatijke Karla Franović i Ivana Lesničar koje su zauzele drugo odnosno treće mjesto. U poluzavršnicu se još probila Leona Šantek iz Ljubeščice.

Kod kadeta slavio je Splićanin Josip Mustapić ispred člana Velike Gorice Stanfar Martina Petrovića, dok su treće mjesto podijelili Luka Šarčević i Matej Murat.

Kod kadetkinja turnir je osvojila Osječanka Dunja Tomić ispred sve bolje članice ŽSTK Pule Ane Pie Načinović. Treće mjesto su podijelile Ema Toplek (Šenkovec) i Matea Ombla (Jadera Zadar).

U najstarijoj konkurenciji, konkurenciji juniora i juniork, i nije bilo iznenađenja. Kod juniora slavio je Luka Fučec (Dr.Časl) ispred tri GSTK-ovca, Tomislava Pucara, Filipa Zeljka i Franje Josipa Marelje. Kod juniorki, u odsustvu Mateje Jeger, očekivano finale između članica Dr.Časla Lee Rakovac i Ivane Tubikanec. Ovaj puta je slavila je Rakovac 3:1 u setovima, dok su treće mjesto podijelile Dorina Srebrnjak (ŽSTK Pula) i Ana Švarc (Bjelovar).