Damira Belaja odlikovao predsjednik RH

Dana 20.07.2022. godine s početkom u 19 sati na svečanom prijemu u Uredu Predsjednika Republike, Zorana Milanovića, dodijeljena su odlikovanja za posebne zasluge i doprinos u Domovinskom ratu zaslužnim hrvatskim braniteljima, pripadnicima Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade -Tigrovi.

Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju odlikovan je gospodin Zdravko Kuzelj, posmrtno, odlikovanje su preuzeli supruga Mirjana i sin Rikard Kuzelj.
Redom hrvatskog križa za teško ranjavanje u Domovinskom ratu odlikovani su gospodin Danijel Kadi i gospodin Zoran Keča.
Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu odlikovan je gospodin Damir Belaj, član Izvršnog odbora i predsjednik Registracijske komisije HSTS-a.

U svom govoru zahvale odlikovanima predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović istaknuo je da ova odlikovanja dodjeljuje "kao vrhovni zapovjednik za čast i priznanje jednom malom broju pravih i zaslužnih ljudi bez kojih naše zemlje ne bi bilo jer da nije bilo obrane, ne bi bilo ni oslobođenja".
Pripadnici udruge varaždinskih Tigrova uručili su Predsjedniku Republike plaketu povodom 30. obljetnice osnutka 5. bojne 1. A brigade Tigrovi, jedine izdvojene postrojbe čiji su pripadnici mahom iz sjeverozapadne Hrvatske branili domovinu u samim počecima rata na svim bojišnicama diljem domovine.
Svečanom uručenju odlikovanja nazočili su i članovi obitelji odlikovanih hrvatskih branitelja.

Odlikovani
Predaja poklona1
Zajednička slika
Zajednička Tigrovi