Vidan, Ćosić, Brakus i Gučin osvojili 44. Lovru Ratkovića

Proteklog vikenda u Zagrebu se, u organizaciji HATSK Mladost, igrao 44. memorijal Lovro Ratković, na kojem je nastupilo 399 natjecatelja u 12 kategorija.

U onoj najstarijoj, juniorskoj, titule su odnijeli Rino Vidan (TIS) i Dora Ćosić (Mladost). Oboje su u ruke dobili i prijezani pehar, koji im je predao Žarko Ratković, Lovrin sin i dugogodišnji bivši tajnik HSTS-a.  

Kod juniora Rino Vidan (TIS) se po prvi put u karijeri popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. U četvrtfinalu je okrenuo 1:2 protiv Vite Milaka (Visia), potom je s 3:0 svladao Hrvoja Martineca (Zabok), a u finalu je s 3:1 nadigrao Luku Zlatkova (STK Zagreb). Uz Martineca treće mjesto osvojio je i Luka Lozušić (GSTK Zagreb).
U konkurenciji mlađih juniora najbolji je bio Antonio Brakus (GSTK Zagreb). U polufinalu je gubio 2:1 od Vite Milaka (Visia), ali uspio je proći dalje. U finalu je s 3:0 svladao Lovru Kaleba (Split). Uz Milaka treće mjesto osvojio je i Simon Dvorski (Visia). Kao i njegov suigrač iz kluba Dvorski je u polufinalu vodio 2:1, ali na kraju je u petom setu (-7, 5, -9, 10, 9) prošao Kaleb.
Kod kadeta najbolji je bio Luka Tepeš (STK Zagreb). Do finala je stigao bez većih problema, a za kraj je s 3:1 svladao Marka Marčeca (Visia). Treće mjesto pripalo je Zvonimiru Kramariću (Aquaestil) i Nikoli Juriću (Marathon).
I dok je u starijoj kategoriji osvojio broncu, u konkurenciji mlađih kadeta Nikola Jurić (Marathon) je bio najbolji. U polufinalu je pobijedio Matiju Volfa (Mihovljan) nakon pet setova (-8, 8, 6, -10, 1), da bi u finalu ponovio sličan meč i opet slavio nakon pet setova (9, -4, -9, 8, 9), ali ovog puta nad Mateom Terihajem (Samobor). Inače, u drugom polufinalu su se susrela dva Samoborca, a Terihaj je s 3:0 bio bolji od Lovre Horvata.
Kod najmlađih kadeta Ivan Smiljanić (Požega) se nije mučio do polufinala, a potom je imao težak dvoboj protiv Osječanina Edwina Pavića (Vodovod). Gubio je 2:0, ali uspio je okrenuti susret u svoju korist (-12, -6, 9, 8, 3), a potom je za titulu s 3:0 nadigrati Marka Brumnjaka (Opatija '08.). Uz Pavića treće mjesto osvojio je Šimun Milošević (Mladost).
U finalu klinaca u finalu smo gledali dvoboj Dugoselčana, a uspješniji je bio Luka Crnoja koji je s 3:0 pobijedio Karla Perića. Treće mjesto pripalo je Arianu Okanoviću (Malinska Dubašnica) i Lovru Posiloviću (Zagorec).


Kod djevojaka u juniorskoj kategoriji gledali smo 'spust' Dore Ćosić. Najteži susret imala je u finalu s reprezentativnom suigračicom Brunom Borovec (Starr), gdje je slavila s 3:1. Trećim mjestom okitile su se Neva Gojković (Mladost) i Bruna Gučin (TIS).
I dok je u juniorskoj uzela broncu, u kategoriji mlađih juniorki je bila - zlatna. Bruna Gučin je neizvjesniji meč imala u četvrtfinalu protiv Franke Miškić (Šibenik), gubila je i 2:1, ali je uspjela okrenuti meč (-7, 7, -5, 6, 3), a pogotvo je uvjerljiva bila zadnja dva seta. U finalu je s 3:0 bila bolja od Victorije Pustaj (Mladost). Treće mjesto pripalo je Nevi Gojković (Mladost) i Mari Markovanović (Dugo Selo).
I Victorija Pustaj se može pohvaliti s dvije medalje. U starijoj kategoriji je bila srebrna, a potom je u kadetskoj uzela - zlato. Uvjerljiv nastup tijekom turnira, a za kraj je u finalu s 3:2 (-3, 10, -6, 10, 7) svladala Leeloo Han Vukelju (Aquaestil), koja je u polufinalu prošla Franku Miškić nakon pet setova. Mara Markovanović (Dugo Selo) je ponovila uspjeh iz starije kategorije te osvojila još jedno treće mjesto.
Lana Benko (TIS) najbolja je bila u konkurenciji mlađih kadetkinja. I to doslovno s obzirom na uvjerljiv nastup jer cijeli turnir nije ispustila niti set. Za kraj je s 3:0 bila bolja od Viktorije Oslaković (Jaska). Treće mjesto pripalo je Neri Vujasinović (Požega) i Juliji Schweigert (Donji Miholjac).
Kod najmlađih kadetkinja najbolja je bila Karla Ivčić (Sveti Jakov Jadranovo). Do finala uvjerljivi nastupi i bez izgubljenog seta, a potom je za titulu s 3:2 (8, -4, 9, -5, 10) slavila nad Sarom Rivetti (Zagorec). Treće mjesto uzele su Tena Špoljarić (MGK Drava Žabnik) i Saša Lendrec (Stubica).
Turnir klinceza osvojila je Stela Presečki (Zagorec). U polufinalu je s 3:0 bila bolja od Katje Mandić (Šibenik), a istim rezultatom je u finalu svladala i Šibenčanku Vilmu Despot. Uz Mandić broncu je osvojila i Mila Hrkec (MGK Drava Žabnik).