Pobjednici prema očekivanjima

vrdoljak_vlatkaOdigranim TOP 12 turnirima u konkurencijama juniorki, mlađih kadeta i mlađih kadetkinja spuštena je zavjesa na ovosezonska natjecanja za službenu rang-listu HSTS-a. Nažalost, TOP 12 u konkurenciji juniora morao je biti otkazan jer, nakon nemogućnosti organiziranja turnira u predviđenoj dvorani III Doma Sportova zbog konvencije SDP-a, nije bilo zainteresiranih klubova za organizaciju turnira. U Puli je u konkurenciji juniorki slavila Mateja Jeger (HASTK Mladost Iskon), u Varaždinu je najbolji bio Marko Vidaček (Igea Željezničar) dok je u Ljubeščici pobijedilaVlatka Vrdoljak (Lokomotiva Vinkovci).

U Puli je, u odsustvu Ivane Tubikanec i Lee Rakovac, očekivano slavila članica HASTK Mladost Iskona Mateja Jeger ispred klupske kolegice Magadalene Basić. Jeger je zabilježila jedanaest vrlo uvjerljivih pobjeda. Jedina igračica koja je barem malo priprijetila Jeger bila je upravo Basić koja je vodila 2:1 u setovima te 8:4 u četvrtom setu, što u konačnici nije bilo dovoljno za iznenađenje. Basić je završila turnir sa omjerom 8:3 te je zabilježila svoj ovosezonski najvrijedniji plasman. Od trećeg do šestog mjesta poredale su se čak četiri igračice sa omjerom 7:4. Najs(p)retnija u tom krugu bila je članica Dr.Časla Paula Markati koja je zazuzela 3.mjesto, dok je Ida Jazbec četvrtim mjestom potvrdila nastup na europskom prvenstvu. Peta je bila Bjelovarčanka Lorena Orlić dok je šesto mjesto zauzela domaća igračica Dorina Srebrnjak. Sedmu i osmu poziciju su zauzele s omjerom 6:5 Ana Švarc (Bjelovar) i Martina Rioža (HASTK Mladost Iskon).

U Varaždinu je igran turnir u konkurenciji mlađih kadeta. Pobijedio je, bez ijednog poraza, domaći igrač Marko Vidaček koji je osvojio prvo mjesto ispred Luke Martineka (Brckovljani). U susretu koji je odlučivao prvo mjesto Vidaček je slavio s 3:1 u setovima. Odličan turnir je odigrao Osječanin Mario Banek, što je rezultiralo trećom pozicijom na turniru. Ovogodišnji prvak Hrvatske Benjamin Podkrajac je zauzeo "tek" četvrto mjesto s omjerom 5:4. Isti omjer je imao i Mislav Martinek ali i lošiji međusobni omjer, tako da Podkrajac bio na kraju četvrti a Martinek peti.

U konkurenciji mlađih kadetkinja očekivano je u Ljubeščici slavila Vinkovčanka Vlatka Vrdoljak koja je završila turnir s omjerom 10:1. Jedini poraz Vrdoljak je doživjela u posljednjem kolu od Varaždinke Gabrijele Bađun 2:3 u setovima. Druga je bila Bjelovarčanka Kristina Talić s omjerom 9:2 dok je treća bila odlična Dugorešanka Ema Marn s omjerom 8:3. Omjer od 8 pobjeda i samo tri poraza su još imale i Ana Murat (Brckovljani) i domaća igračica Leona Šantek. U krugu je najbolja bila Marn, dok je "nesretno" četvrto mjesto zauzela Leona Šantek. Turnir je s pozitivnim skorom (7:4) završila Varaždinka Gabrijela Bađun te kod nje završava popis igračica koje su završile turnir s pozitivnim omjerom.