Juniorke izborile četvrtzavršnicu

jeger_31_03_11Trećeg dana Europskog prvenstva započele su borbe u glavnom dijelu turnira, borbe nakon kojih više nema mogućnosti popravka, borbe za medalju. Juniorke su vrlo uvjerljivo nadvisile Italiju s 3:0 u susretu osmine završnice. Mateja Jeger je otvorila meč sigurnom pobjedom nad Chiarom Colantoni 3:0 (6,11,9). U drugom susretu Lea Rakovac je istim rezultatom nadvisila prvi talijanski reket Elisu Trotti 3:0 (9,10,5) te je dovela našu ekipu u vodstvo 2:0. U susretu na „trojci“ Ivana Tubikanec je preokrenula zaostatak od dva seta u susretu s Girogiom Piccolin te je na kraju slavila 3:2 (-8,9,9,8,8,) u setovima.

Sutra u četvrtzavršnici naše juniorke u 13:00 sati očekuje susret protiv neugodne Nizozemske. Nizozemke u sastavu imaju odličnu Britt Erland, koja je već članica seniorske reprezentacije Nizozemske (europske prvakinje iz Gdanska 2011.godine), te vrlo solidne Alice Barendregt i Kim Vermaas. Bez obzira na neosporan kvalitet Nizozemki, naše igračice su ipak blage favoritkinje u susretu jer su kvalitativno znatno izjednačenija ekipa. Ukoliko naše djevojke pobijede Nizozemsku u poluzavršnici će igrati s boljim iz susreta Rumunjska-Francuska.

Kadetkinje su izgubile susret osmine završnice od reprezentacije Poljske 1:3. Međutim, dojma smo da su naše kadetkinje uz malo sportske sreće mogle i do iznenađenja. Naime, u uvodnom susretu meča, Mateja Ombla je pružila sjajan otpor sedmoj igračici sa aktualne europske rangliste Nataliji Bajor. Bajor je slavila nakon velike borbe 3:2 u setovima, uz napomenu da je Ombla imala vodstvo od 2:1 u setovima. Srebrnjak je sjajno započela drugi susret pobjedom od 11:3 u prvom setu. Nažalost, nije uspjela održati isti ritam igre i u nastavku susreta tako da je Zuzana Wozniak slavila 3:1 u setovima, uz napomenu da su treći i četvrti set odlučeni u „fiksu“. U igri parova Srebrnjak i Ombla su nadvisile Wozniak i Bajor 3:2 u setovima, nakon što su preokrenule zaostatak od dva seta. U četvrtom susretu Bajor je slavila s 3:1 protiv Srebrnjak. Kadetkinje sutra igraju u razigravanju od 9.-16.mjesta protiv reprezentacije Slovenije.

Kadeti su nastavili s blijedim predstavama na ovom prvenstvu. U susretu za opstanak u 1.jakosnoj skupini su poraženi od Estonije 1:3. Jedini bod je po običaju osvojio Josip Mustapić u susretu protiv Mihkela Paea 3:0 u setovima. Najbolji estonski igrač Aleksandar Lushin pokazao se prejakim za oba naša igrača, dok su Murat i Mustapić su glatko poraženi i u igri parova. Kadeti igraju za plasman od 17.-32.mjesta. Nalaze se u skupini sa Litvom i Srbijom, a borbe započinju sutra ujutro.

Juniori su danas imali slobodan dan. Sutra, kao i juniorke, igraju u 13:00 sati protiv Nizozemske. Razlika je jedino u tome što je juniorima susret s Nizozemskom susret osmine završnice, dok juniorke igraju četvrtzavršnicu.